Buzaul va avea mai multi bani – cota din impozitul pe venit repartizata administratiilor publice locale se majoreaza de la 71,5% la 80%
Last Updated on 26/06/2017 by Iulian Gavriluta

bani buget BuzauPotrivit informatiilor oficiale venite de la Comisia de administratie a Senatului, de curand s-a dat acordul “favorabil” propunerii legislative de modificare a doua articole din Legea privind finantele publice locale prin care se majoreaza de la 71,5% la 80% cota din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale şi care se repartizeaza administratiilor publice locale.

 

Initiatorii propunerii legislative, sustin in expunerea de motive a actului normativ ca aceasta majorare “reprezinta un pas important in realizarea autonomiei locale”. “Din impozitul pe venit revine, in prezent, 71,5% la administratiile publice locale. Prin propunerea legislativa aceasta cota se majoreaza la 80%. Aceasta este initiativa care este in ton cu programul nostru de guvernare. Intentia noastra este ca autonomia unitatilor administrativ-teritoriale sa creasca şi aceasta se face printr-o autonomie financiara. Cred ca acesta este inceputul autonomiei adevarate“, a afirmat senatorul PSD Ioan Deneş, secretar al Comisiei de administratie. Propunerea legislativa pentru modificarea art.32 şi art.33 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale va intra in dezbaterea plenului Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

I.G.