Clafoutis este o prajitura simpla si usor de preparat. Este o prajitura racoritoare, perfecta pentru lunile calduroase de vara.
Ingrediente pentru clafoutis cu visine
- 400g visine
- 130g faina
- 240ml lapte
- 150g zahar
- 4 oua
- 50g unt
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- scortisoara (optional)
- ½ lingurita sare
Cum se prepara clafoutis cu visine
Spala bine visinele si indeparteaza-le coditele si samburii. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade C.Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, sarea si zaharul. Amesteca bine pana se topeste zaharul apoi adauga treptat faina. Incorporeaza untul topit, laptele, coaja de portocala si esenta de vanilie. Daca doresti adauga si scortisoara dupa gust.
Asaza visinele in tava apoi toarna compozitia obtinuta peste ele. Coace prajitura timp de 40-45 de minute. Prajitura se va umfla in timpul coacerii insa isi va reduce semnificativ volumul dupa ce este scoasa din cuptor.
Cum servesti clafoutis cu visine
Clafoutis cu visine poate fi servita atat calda cat si rece. Merge de minune alaturi de o cupa de inghetata sau o limonada rece.
Pofta buna la un desert frantuzesc perfect!
Sursa: retete.acasa.ro
A.D.