In aceste zile se desfasoara la Buzau Festivalul International de Muzica Usoara “Mihaela Runceanu – Pentru voi muguri noi” – Editia a VI a
Last Updated on 24/06/2017 by Iulian Gavriluta

Festivalul Mihaela RunceanuCea de a VI a editia e Festivalului International de Muzica Usoara pentru copii si tineret “Mihaela Runceanu – Pentru voi muguri noi” a debutat la Buzau in cursul zilei de ieri, 23 iunie si se va incheia cu o festivitate de premiere duminica 25 iunie.

 

Asadar trei zile de cantec, talent, emotii, bucurii. Festivalul International de Muzica  Usoara pentru copii si tineret “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare artistica organizata de “ ASOCIATIA PENTRU TINERET BUZAU 2010” avand in vedere participarea unui segment de populatie ce se inscrie in contextul educatiei pentru arta si pretuirea ei. Editia din acest an se va desfasura sub genericul “CANT DE CAND AM INCEPUT SA VORBESC”. Scopul acestei manifestari artistice cu caracter competitiv  il constitue promovarea artei interpretative muzicale si creatiei la un nivel ridicat calitativ,  descoperirea talentelor  in randul copiilor si tineretului, pentru realizarea educatiei lor moral - estetice, dezvoltarea imaginatiei, a bunului gust, a respectului pentru valorile acestui gen de arta, eliminarea compromisurilor, imitatiilor si mediocritatii.  Se urmareste, deasemeni, dezvoltarea la copii  si tineri a spiritului de corectitudine, competitie, prietenie si fair-play in contextul  intrecerilor intre valori si a participarii copiilor si tinerilor cu dizabilitati, a copiilor din strainatate si din tara. Evidentierea la tinerii interpreti, mai ales la cei cu varsta cuprinsa intre 15- 25 ani si mai mari, a educatiei muzicale, a talentului de care dispun, intr-un cadru organizat de concursuri muzicale destinate lor, dar si a muncii didactice pe care o depun  indrumatorii acestor tineri. Trebuie mentionat ca aceasta manifestare culturala se desfasoara anual pe durata mai multor etape, de la preselectiile ce au avut loc in lunile martie si aprilie si pana la faza finala din aceste zile. Asadar, zeci de concurenti, unii dintre ei castigatori ai multor premii se intrec zilele acestea la Buzau pentru mare trofeu al festivalului.

E.S.