UPDATE – CANICULA SE PRELUNGESTE anunta specialistii. Ne sufocam sub temperaturi de peste 35 de grade
Last Updated on 23/06/2017 by Iulian Gavriluta

Temperaturi caniculareIn intervalul 23 iunie ora 13.00 si 24 iunie ora 04.00, este valabila o INFORMARE METEOROLOGICA, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Moldova, precum si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, iar in cursul noptii de vineri spre sambata (23/24 iunie), local, si in Dobrogea si Muntenia.

 

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depaşi local 20 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in Maramures, Transilvania si  la munte, 40...50 l/mp. In dupa-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, in regiunile sud-vestice si sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, izolat mai ridicate in sudul Olteniei.

Nota: La sfarsitul saptamanii, in special in jumatatea de sud a tarii, in orele dupa-amiezelor, disconfortul termic se va mentine ridicat si local vremea va fi caniculara.

A.M.

UPDATE - INFORMARE METEOROLOGICA - Intervalul : 25 și 26 iunie - Pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

 Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade.

Notă: instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza și în special în noaptea de duminică spre luni în vest și nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

UPDATE COD GALBEN - Valabil de la : 23-06-2017 ora 13:15 până la : 23-06-2017 ora 18:30

In zona : Județul Buzău: Zona de munte;

Se vor semnala : Vânt cu aspect de vijelie ce va atinge la rafală 55...65 km/h, descărcări electrice frecvente şi grindină de dimensiuni mici

Fenomene asociate : Averse ce pot cumula izolat 15...20 l/mp

Observatii : Sistemele noroase sunt în dezvoltare