Politistii de la Serviciul Rutier Buzau – cei mai mari contribuabili la buget – in numai 24 de ore au acordat sanctiuni in valoare de peste 59.000 de lei. Vezi aici amanunte
Last Updated on 23/06/2017 by Iulian Gavriluta

politia rutiera sanctiuniIn ultimele 24 de ore, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, fiind aplicate 225 de sanctiuni contraventionale, iar 15 permise de conducere au fost retinute ca urmare a neregulilor constatate.

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (60), nu au utilizat centura de siguranta (30), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (27), dar si pentru alte abateri in trafic.

Impotriva a 3 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile. Cea mai mare viteza -106 km/h - a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E 85, in localitatea Costesti, la volanul autovehiculului fiind depistata o  soferita in varsta de 26 de ani, din Buzau.

Politistii au retinut alte 12 permise de conducere pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, precum si pentru neprezentarea la politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Politistii au avut in vedere respectarea regulilor de circulatie si de catre alti participanti la trafic, pentru neregulile constatate fiind sanctionati 48 de pietoni, dar si 7 biciclisti si carutasi.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei.

E.S.