FUNDATIA PENTRU TINERET BUZAU anunta incheierea activitatii “I AM ENTREPRENEUR IN A RURAL WORLD“ in cadrul actiunii KA 1 – mobilitati ale tinerilor – a programului Erasmus +
Last Updated on 23/06/2017 by Iulian Gavriluta

Monteoru Rural World“I AM ENTREPRENEUR IN A RURAL WORLD“ a avut loc in perioada 11-20 mai 2017 la Sarata Monteoru si  Buzau cu participarea a  45 de tineri din 8 tari europene: Bulgaria, Grecia, Cehia, Italia, Lituania, Letonia, Spania, Romania. Proiectul se desfasurat intr-un context de criza pe plan european in care tinerii nu isi gasesc locuri de munca iar spiritul de antreprenoriat este inca slab dezvoltat indepartind tinerii de initiative private.

 

Scopul acestui proiect a fost stimularea initiativelor antreprenoriale si cresterea angajabilitatii tinerilor din mediul rural prin constientizarea competentelor necesare si a identificarii de oportunitati de afaceri in mediul rural.

            Activitatile proiectului au fost de pregatire ,de introducere ,de cunoastere, incredere, team buiding  si dinamica de grup,prezentari ale organizatiilor si participantilor,programului Erasmus + si certficatului youthpass , vizite culturale si de studiu in imprejurimi si in Picle,Pietroasele,Buzau,seri interculturale, tematice si la dispozitia participantilor, ateliere de lucru introductive si de creatie a unui plan de afaceri, evaluare  intermediara si finala in grupuri si in plen, activitati de diseminare si exploatare a rezultatelor. “Rezultatele atelierelor  au fost 8 planuri de afaceri si initiative de antreprenoriat in mediul rural create in timpul atelierelor INCUBATOR.Partile narative si descriptive ale acestora vor fi grupate intr-o brosura care va mai cuprinde prezentarile din faza de pregatire ,alte rezultate ale atelierelor tematice si marturii ale participantilor. Produsele finale pot fi vizualizate pe pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/Monteoru-RURAL-WORLD-2017-817123618451372/”, a precizat Tolea Postovei, responsabil proiect.

FUNDATIA PENTRU TINERET BUZAU este o structura de tineret tip umbrela care sprijina proiecte si initiative de si pentru tineret.Pentru detalii despre acest proiect si alte aspecte din activitatea noastra va rugam sa ne contactati la toleainaction@gmail.com

I.G.