Toamna soseste la Buzau cu…..”Top T”. Cel mai vechi festival din Romania revine in acest an cu „rezistenta rock” la a 30 a editie
Last Updated on 22/06/2017 by Iulian Gavriluta

TOP TTop T este cel mai vechi festival de muzica rock din Romania avind 29 de editii intre anii 1983 si 2015. De-a lungul anilor festivalul a gazduit pe scena cei mai importanti artisti romani de gen si a constituit o rampa de lansare pentru multe nume devenite importante ale muzicii rock din Romania.

In acelasi timp top t a oferit spatiu pentru formatii din Bulgaria, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Franta, SUA, Suedia. Afectat in ultimii 5 ani de probleme financiare si de consecintele evenimentelor din clubul Colectiv ,factori care au limitat desfasurarea si amploarea festivalului,top t isi doreste in 2017 sa reia „rezistenta rock „.Top t a fost in 1996 primul festival de rock din Romania inregistrat live pe caseta audio ,top t a fost primul festival rock transmis integral la televiziune in anii ’90 la Storm TV si la TVR 2,apoi in anii 2000 a fost transmis integral online in timp real.In 2017 top t devine primul festival de gen caruia  i se dedica o carte ,lansata in aprilie in Buzau si Bucuresti.Anul 2017 a adus si transpunerea digitala a editiilor din 1989 si incepind cu 1994 ,distribuirea filmarilor pe youtube.com aducind zeci de mii de vizualizari si o revigorare a imaginii festivalului .

 

Editia din anul 2017, cea de-a 30-a, va avea loc in perioada 15-16 septembrie, la AFTER CITY, intr-un spatiu nou, modern,  semideschis,acoperit ,cu vizibilitate perfecta din orice unghi din public, cu sunet si lumini profesionale,intr-un ambient prietenesc care sa  ofere atmosfera dinamica de festival , siguranta publicului si artistilor. Ca noutate si provocare vom avea in ficeare seara, cu o ora inainte de incepere,in pauzele dintre recitaluri si la final, ROCKOTECA sustinuta de animatori de renume. Tabloul festivalului a reusit sa aduca pe scena numele  care nu au putut aparea in editia 2015: TAINE, TROOPER, DIRTY SHIRT, CELELALTE CUVINTE, alaturi de doua trupe laureate in anii ’80, SURVOLAJ  si  TRANS-EXPRES si de 6 formatii tinere si in ascensiune selectate de organizatori: AM FOST LA MUNTE SI MI-A PLACUT, E-AN-NA, WHITE WALLS, ARASHAI, BLACKSHEEP, HTETHTHEMETH.

Biletele si abonamentele se pot procura astfel:

– pina pe 1 august la preturi reduse: 50 lei/seara, 80 lei abonament /2 seri exclusiv on line la www.ambilet.ro.

– dupa 1 august vor putea fi achizitionate la preturile de 60 lei/seara si 100 lei abonament/2 seri si on line exclusiv la www.ambilet.ro si fizic la Libraria Faust (Piata Dacia Buzau).

Prietenii care vor sa sustina festivalul sint rugati sa-i contacteze pe organizatori la toptbuzau2017@yahoo.com. Pina la sfirsitul lunii iunie se vor anunta si conditiile in care se pot procura abonamentele VIP ( numar limitat -50 ) si vor fi puse la dispozitie si informatii despre campania de stringere de fonduri. Top t 2017 este organizat de Asociatia HAIR REDIVIUS Buzau, Fundatia pentru Tineret Buzau si Alianta Culturala pentru Buzau.

A.M.