Peste 200 de sanctiuni contraventionale aplicate in trafic de politistii buzoieni. Vezi aici recomandarile angajatilor IPJ Buzau
Last Updated on 22/06/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPolitistii  buzoieni cu atributii pe linie rutiera au aplicat 211 sanctiuni contraventionale ca urmare a neregulilor constatate in trafic. 55 de sanctiuni au fost aplicate conducatorilor auto  pentru ca au depasit limitele maxime de viteza admise in localitati ori in afara localitatilor. Pentru prevenirea accidentelor cu victime in randul pietonilor, ieri au fost sanctionati  17 pietoni care s-au angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si au fost retinute 13 permise de conducere soferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, aflati regulamentar in traversarea drumului public. Pentru ca au efectuat depasiri neregulamentare, nu au respectat  regimul legal de viteza sau semnificatia culorii rosii a semaforului, nu au respectat regulile privind prioritatea auto, alti 12  conducatori auto au predat permisele de conducere. De asemenea politistii rutieri vor actiona pe traseele de acces catre zonele aglomerate si pe drumurile ce tranziteaza localitatile buzoiene, cu preponderenta in partea a doua a zilei si pe timpul noptii, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulatie – indisciplina pietonala, viteza excesiva sau neadaptata conditiilor de drum – pentru depistarea si scoaterea din trafic a soferilor aflati sub influenta bauturilor alcoolice, precum si pentru inlaturarea tuturor celorlalte stari de pericol ce se pot crea pe fondul incalcarii normelor rutiere.

Recomandari pentru conducatorii auto:

Circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectati regimului legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

E.S.