Vrei sa ai copilul in siguranta, in aceasta vacanta? Citeste aici recomandarile politistilor!
Last Updated on 20/06/2017 by Iulian Gavriluta

copii vacanta sigurantaHaideti sa recapitulam recomandarile preventive invatate la clasa si pe parcursul anului scolar care tocmai s-a incheiat, pentru ca vacanta mare sa le fie in siguranta. Scolile si-au  inchis portile pentru elevi, pentru vacanta de vara. Noi, politistii, le multumim cadrelor didactice si parintilor, care au inteles faptul ca parteneriatul scoala- politie - familie este esential pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici sa deprinda  un comportament cuviincios.

Dorinta noastra este ca fiecare elev sa plece in vacanta cu lectia de prevenire invatata, mai ales pe linie rutiera si legata de siguranta pe internet.

Copii, pentru a fi in siguranta in vacanta mere, tineti cont de sfaturile politistilor:

In drumetii, nu va indepartati de grup sau de persoana adulta care va insoteste!

Nu consumati substante interzise si bauturi alcoolice, efectele acestora putand fi nocive pentru organism! Evitati frecventarea locurilor unde se consuma alcool, droguri sau se practica jocuri de noroc!

Nu primiti nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii!

Nu va imprieteniti cu persoane care manifesta un comportament deviant si nu intrati in anturaje dubioase!

Nu va jucati pe drumurile publice sau in apropierea acestora, ci doar in locurile  special amenajate in acest sens, unde nu circula masini (parcurile, terenurile de sport, curtea scolii sau a gradinitei etc.)!

Nu va deplasati cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabila a drumurilor publice! Cand circulati cu bicicleta, evitati zonele aglomerate si arterele principale cu trafic mare!

Traversati strada numai pe trecerea de pietoni si doar la culoarea verde a semaforului!

O vacanta frumoasa si felicitari, copii, pentru rezultatele obtinute in anul scolar!

E.S.