EMOTII pentru absolventii de clasa a VIII a. Astazi INCEPE EVALUAREA NATIONALA. Vezi aici noutatile de ultima ora ale examenului
Last Updated on 19/06/2017 by Iulian Gavriluta

Evaluarea NationalaPeste 3000 de absolventi de clasa a VIII-a sunt inscrisi la Evaluarea Nationala la nivelul judetului Buzau si peste 144 000 la nivel national. Ei vor incepe examenul astazi, 19 iunie 2017, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, examenul fiind organizat in 109 centre la nivelul judetului Buzau peste 4.000 de centre la nivel national.

 

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat, duminica, ca va deschide o linie telefonica la care pot fi sesizate eventuale disfunctionalitati. Astazi, va avea loc proba scrisa la Limba si literatura romana, iar miercuri absolventii de clasa a VIII-a vor sustine proba scrisa la Matematica. Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna joi.Afisarea primelor rezultate este programata pentru 26 iunie, pana la ora 16:00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate in 30 iunie, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro. Totodata, Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor implicati in acest examen, incepand de luni, linia TELVERDE 0800801100, numarul de telefon putand fi apelat gratuit. Numarul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei. Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum. De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finala fiind cea dupa contestatie.

A.D.