FOTO – Din nou stralucitori pe podiumul national. Anul scolar incheiat cu titlul de LAUREAT NATIONAL pentru revista „ Torna, torna, fratre” a Liceului pentru Deficienti de Vedere din Buzau
Last Updated on 18/06/2017 by Iulian Gavriluta

Liceul Nevazatori 1Elevii Liceului Special pentru Deficienti de Vedere Buzau din nou pe podium! Sfarsitul de an scolar le-a completat vitrina cu trofee. Premierea "Tinerelor Condeie" si a Revistelor scolare le-a adus noi premii. Revista liceului "Torna, torna, fratre!" a obtinut Premiul I la nivel judetean si titlul de LAUREAT la nivel national iar eleva Tofan Georgiana, clasa a VII-a, Premiul I la Concursul "Tinere Condeie", etapa judeteana.

 

Inspirata poate din interpretarea istoricul G. Bratianu “Torna, torna, fratre”, care socoteste ca aceste cuvinte „reprezinta o expresie din limbajul roman, asa cum se formase el in acea epoca (anul 587) in regiunile balcanice si dunarene”; „ele apartin probabil unuia si celui mai insemnat din substraturile peste care limba noastra s-a cladit”, revista care a obtinut distinsul premiu cuprinde in paginile ei cuvinte pline de emotie, povesti scrise cu sufletul sub sfatul si atenta observatie a profesorilor modelatori de viitor pentru elevi, Gina Zinca si Doina Cucuteanu, cele care au insuflat elevilor frumusetea din creatia literara. Odata copertile deschise constati ca dincolo de viata in intuneric noi ceilalti suntem mult prea mici adeseori, cuvintele au culoare, suntele au emotii….Un premiu mai mult decat meritat, un premiu pentru viata, credinta, determinare, nadejde si iubire. FELICITARI!

A.D.

Liceul Nevazatori 2