Liberalii buzoieni au de ce sa se bucure… l-au sustinut pe Ludovic Orban si acesta a castigat sefia PNL

Ludovic OrbanPartidul National Liberal l-a ales, sambata, 17 iunie 2017,  pe Ludovic Orban sa fie noul presedinte al partidului. Votul a avut loc in cadrul primului congres al formatiunii dupa fuziunea cu PDL si dupa trei ani in care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, desi in acest timp au schimbat nu mai putin de trei presedinti. Sefia PNL a fost disputata de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban si Cristian Busoi.

Fostul parlamentar liberal Ludovic Orban a fost ales presedinte al PNL, cu 3518 voturi, castigand astfel alegerile interne cu un procent de 78%. Contracandidatul sau Cristian Busoi a primit 952 din voturi, iar 34 de voturi au fost nule. Votul la Congres a fost pe buletine. In plus, cei peste 4.600 de delegati prezenti la Congres si-au mai exprimat optiunea asupra presedintilor Comisiei Nationale de Revizie si Cenzori (CNRC) si Comisiei de Arbitraj (CA). Pentru functia de presedinte al CA au candidat Ioan Cupsa, Paul Cotta, Daniel Buda si Andreea Rabotka, iar pentru cea de presedinte al CNRC - Mihai Barbu si Gabriela Horga. Sefia PNL a fost disputata de Ludovic Orban, cu motiunea "Partidul National Liberal — Forta Dreptei" si Cristian Busoi, cu motiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!".

Congresul Partidului National Liberal a adoptat modificarile la Statutul liberalilor. Presedintele Comisiei de statut, Catalin Boboc, a prezentat ultimele modificari, respectiv faptul ca in Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepresedinti - 8 vicepresedinti coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politica externa, aparare, siguranta nationala, administratie, ordine publica, siguranta cetateanului, fonduri europene, dezvoltare regionala, justitie si drepturi cetatenesti, buget si politici fiscale, economie, energie si mediu de afaceri, sanatate, munca, familie si protectie sociala, educatie, cercetare, tineret si sport, cultura, culte si minoritati, agricultura, dezvoltare rurala, industrie alimentara si mediu, ape si silvicultura, infrastructura de transport, comunicatii si societate informationala - si 8 vicepresedinti pentru regiunile de dezvoltare. El a precizat ca in Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepresedinti. Aceste modificari au fost adoptate cu majoritate de voturi, inregistrandu-se o singura abtinere.

A.D.

Scroll to Top