Legumicultorii buzoieni au motive de bucurie. Directia Agricola Judeteana Buzau a primit fonduri pentru programul „Tomate Romanesti” 2017
Last Updated on 17/06/2017 by Iulian Gavriluta

Rosii RomanestiPe 13 si 14 iunie au fost trimisi bani la directiile agricole din tara pentru cca 1730 de  fermieri inscrisi in programul de sprijin Tomate Romanesti, a precizat George Sava, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Directia pentru Agricultura Judeteana Buzau a primit si ea fonduri, Buzaul fiind unul dintre judetele din tara unde pe piata se comercializeaza tomate obtinute in spatiile protejate in cadrul programului “Tomate Romanesti”.

 

Sunt cunoscute bazinele legumicole din Buzau, Limpezis, Glodeanu Sarat, Amaru, Mihailesti sau Maracineni, judetul Buzau fiind un bazin legumicol important din tara. La solicitarea producatorilor termenul de depunere a documentatiei pentru acordarea ajutorului de minimis a fost prelungit de la 30 mai pana la 15 iunie 2017. Ajutor de minimis este ajutorul acordat unei intreprinderi, a carui valoare cumulata pe durata a trei exercitii financiare, exercitiul financiar in cauza si doua exercitii financiare precedente, nu depaseste echivalentul in lei al sumei de 15.000 euro. Astfel, daca initial s-a anuntat ca fiecare legumicultor va primi 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri patrati de cultura, noul proiect in plata la momentul de fata prevede ca valoarea sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este echivalentul in lei a 3000 euro/beneficiar/an. Banii se platesc fermierilor intr-o singura transa.

A.M.