Spectacol de animatie intr-un cadru de poveste….Localitatea buzoiana Bisoca gazda a Centrului pentru Arta Spectacolului de Animatie
Last Updated on 15/06/2017 by Iulian Gavriluta

Bisoca#animotion centrul pentru arta spectacolului de animatie desfasoara in perioada 05-10 iulie 2017 in comuna Bisoca din Judetul Buzau,un Masterclass in arta spectacolului de animatie. Atelierul este condus de catre actorul Gabriel Apostol, impreuna cu coregrafa Mariana Gavriciuc si sunt asteptati  sa participe actori,regizori,scenografi din Bucuresti,Cluj,Timisoara,Iasi,Braila.

Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte ale centrului pentru arta spectacolului de animatie si are ca scop constientizarea si revigorarea teatrului de animatie din Romania. Mai  mult de cat atat organizatorii spera ca acest proiect sa se desfasoare si in anii urmatori si se gandesc la o serie de evenimente care sa implice si locuitorii din Buzau.

Centrul pentru arta spectacolului de animatie este proaspat infiint de catre buzoianul Stefan Craiu care a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul U.N.A.T.C. I.L.Caragiale,Bucuresti si care in prezent este actor la Teatrul Puck din Cluj-Napoca si colaborator la mai multe teatre independete din Bucuresti.

“#animotion este un centru de arta ,este un laborator de teatru,de teatru de animatie …si nu numai,care speram noi,se va dezvolta in timp si va ajunge mai aproape de oameni.Am ales sa incep acest proiect in Buzau pentru ca ma simt legat de acest oras,pentru ca are o zona turistica extraordinara si cel mai important, pentru ca aici am primit sprijin.Si ma refer la Parintele Milea care prin intermediul fundatiei pentru copii Sf. Sava ne-a pus la dispozitie campusul de la Bisoca.Ne dorim sa revenim in Buzau si cu alte proiecte de teatru,pentru ca sesizam ca Buzaul pe harta teatrala din Romania nu prea exista, din pacate,dar suntem optimisti si avem incredere ca lucrurile se vor schimba in bine…” Stefan Craiu

Eveniment oferit de #animotion-centrul pentru arta spectacolului de animatie

A.D.