SORIN GRINDEANU NU ISI DA DEMISIA si SFIDEAZA PSD. Cere indirect ajutorul presedintelui Klaus Iohannis. Ministrii si secretarii de stat buzoieni raman in expectativa

Guvernul GrindeanuSorin Grindeanu nu isi da demisia. „Am obligatia sa ma comport responsabil”, a spus premierul. „Le multumesc tuturor romanilor pentru sustinere. Sunt impresionat de mesajale primite in ultimele zile. Le multumesc si primarilor si membrilor PSD care m-au sunat”, a spus Grindeanu.

 

„Sunt in acest partid de 21 de ani. Colegii care ma cunosc din Timis stiu ca de multe ori le spunea ca PSD nu este PCF-ul nimanui. Nu este nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea. Forta acestui partid a stat si sta in sutele de mii de membri care au muncit si care ne-au dus spre victorie”, a mai spus Grindeanu. In sedinta de astazi a Cex, terminata in aceasta seara discutiile au fost aprinse. Evaluarea ministrilor in CEx a fost facuta de catre Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor  din Guvernul Ponta, cel care a participat efectiv la realizarea programului de guvernare al PSD. Patru ministri din Cabinetul Grindeanu au refuzat sa-si dea demisia, respectiv ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, ministrul Finantelor, Viorel Ștefan si ministrul Societatii Informationale, Augustin Jianu. Al cincilea ministru care a refuzat sa demisioneze a fost Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Gabriel-Beniamin LES, ministrul Aparari este cel de-al saselea ministru care a refuzat sa demisioneze. Liderii ALDE au decis retragerea sprijinului Guvernului PSD-ALDE, dar in viitorul guvern se va pastra aceeasi structura de guvernare care a existat, fara a mai accepta un alt partener la guvernare, asa cum s-a vehiculat in ultimele ore. Raman acum mai multe variante de luat in calcul.

1.     PSD va depune motiune de cenzura si avand majoritatea in Parlament, aceasta va fi votata iar guvernul va pica.

2.     presedintele nu va dori sa accepte un nou prim ministru la prima numire dar vor fi folosite alte “cai si mijloace” si va accepta.

3.     Alegeri anticipate.

Daca primul ministru si-ar fi dat demisia in aceasta seara era foarte simplu pentru PSD, ar fi cazut toti ca la bowling. In final este posibil sa fie “convins” sa isi dea demisia si uite asa politicienii si serviciile au aruncat tara in haos vrand clar sa ne abata atentia de la lucrurile si problemele ce incepusera sa ia o turnura buna. Ce va spune occidentul despre aceasta situatie? Ramane de vazut.

Potrivit unor surse, ministrii si secretarii buzoieni raman in expectativa, dar este foarte posibil sa mai avem si alti ministrii din judet in noul Guvern.

I.G.