IMAGINI LIVE – MAE: Ambasada Romaniei de la Londra verifica daca printre persoanele afectate de incendiu se afla si cetateni romani
Last Updated on 14/06/2017 by Iulian Gavriluta

incendiu LondraAmbasada Romaniei face demersuri pe langa autoritatile londoneze pentru a verifica daca printre persoanele afectate de incendiu se numara si cetateni romani.

 

Cei care vor sa afle informatii despre rude sau prieteni din Londra au la dispozitie mai multe telefoane pe care le pot apela, ser precizeaza intr-un comunicat al MAE

"Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord are in atentie incendiul produs in dimineata zilei de 14 iunie 2017, intr-o cladire de apartamente din Londra.

Misiunea diplomatica romana a intreprins, in regim de urgența, demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca in urma incendiului au fost afectati cetateni romani. Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza cu prioritate cazul si menține in permanenta legatura cu autoritatile competente, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește ca cetațenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate catre Centrul de Contact și Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanența sau pe numarul de urgenta al misiunii dplomatice - 0044 7738716335."

Incendiu violent la Londra. Un bloc turn de 27 de etaje arde complet; 30 de oameni au ajuns la spital. IMAGINI LIVE

Un urias incendiu a cuprins miercuri dimineata o cladire turn din vestul Londrei, in apropiere de Notting Hill. Este vorba despre o cladire cu cel putin de 27 de etaje, in care se afla cel putin 120 de apartamente, scrie presa britanica.

-Douazeci de ambulante trimise la Grenfell Tower; primarul Londrei Sadiq Khan anunta un ”incident major”; trei linii de metrou, inchise

Incendiul a fost anuntat la pompieri in jurul orei locale 01.00, 3.00 ora Romaniei, iar in scurt timp flacarile cuprinsesera intregul turn. Martori citati de presa spun ca au vazut oameni sarind din turn si ca ieseau flacari de la fiecare fereastra.

Cel putin 200 de pompieri si 40 de auto speciale au fost mobilizate sa lupte cu flacarile. Deocamdata, autoritatile nu au spus daca in incendiu sunt raniti sau decedati.

Mobilizarea tinerilor la alegeri a costat-o pe Theresa May majoritatea in Parlament. Ce incearca acum partidul ei

Stim ca a existat o operatiune de evacuare a cladirii, dar nu este clar cat de avansat era incendiul cand a inceput evacuarea si daca exista sau nu oameni care se aflau in interior si nu au putut iesi.

Exista informatii neconfirmate deocamdata ca nu toti cei din cladire au reusit sa iasa.

DESFASURAREA EVENIMENTELOR:

UPDATE 9:45 Pompierii lucreaza intens pentru a lichida incendiul.

 London Fire Brigade @LondonFire

Firefighters continue to work extremely hard at the scene of #NorthKensington tower block fire http://bit.ly/2sqUKft

8:59 AM - 14 Jun 2017

  310 310 Retweets   220 220 likes

Twitter Ads info and privacy

UPDATE ORA 9:30 Mai multi barbati care fac parte dintr-o organizatie caritabila din estul Londrei ofera apa, alimente si materiale sanitare persoanelor afectate de incendiu.

 AssedBaig @AssedBaig

Guys from east london turned up with food, water and sanitary items for those evacuated from the tower block #grenfellfire

8:45 AM - 14 Jun 2017

  85 85 Retweets   120 120 likes

Twitter Ads info and privacy

UPDATE ORA 9:20 Politia Metropolitana a deschis o linie telefonica de urgenta destinata celor care sunt ingrijorati ca ar avea rude sau cunostinte afectate de incendiu:  0800 0961 233

 Metropolitan Police @metpoliceuk

An emergency number has been set up for anyone concerned for loved ones in #NorthKensington fire please call Casualty Bureau 0800 0961 233

8:56 AM - 14 Jun 2017

UPDATE ORA 9:00 Assed Baig, jurnalist la Channel 4, a stat de vorba cu un tanar care locuieste in cladire, la etajul 17, si care a evacuat locuinta, impreuna cu matusa lui in varsta de 68 de ani.

"Am vazut masinile de pompieri, asa ca ne-am uitat afara la ceea ce se intampla. Nu a fost nici o alarma de incendiu, pentru ca nu avem un sistem integrat de alarma - doar sisteme individuale, in fiecare casa. Am iesit pe hol sa vad daca ascensoarele functioneaza si daca sunt oameni, dar nu era nimic. Am simtit miros de fum. M-am intors in casa, m-am uitat pe fereastra si am vazut flacari."

Tanarul a spus ca si-a luat matusa si au coborat "pas cu pas" si au iesit din cladire. VEZI MAI MULTE MARTURII

 AssedBaig @AssedBaig

This man managed to escape from the 17th floor with his 68-year-old aunt. He told me how he got out #LatimerRoad

8:00 AM - 14 Jun 2017

UPDATE ORA 8:25 Serviciul de Ambulanta din Londra a anuntat printr-un comunicat ca 30 de oameni raniti in incendiu au fost dusi la cinci spirale

 London Ambulance @Ldn_Ambulance

We have taken 30 patients to five London hospitals following the fire at #GrenfellTower & we remain on scene

8:20 AM - 14 Jun 2017

UPDATE ORA 8:20 Corespondentul BBC Simon Lederman, aflat la fata locului, spune ca mai multe persoane ar fi disparute.

UPDATE ORA 8:00 Ambulante au fost trimise sa intervina la incendiul de la Grenfell Tower, in nordul Londrei, relateaza The Associated Pres, iar primarul capitalei britanice Sadiq Khan a anuntat ca s-a declarat un ”incident major", scrie BBC News.

Serviciul londonez de ambulanta anuntat ca a trimis 20 de echipaje de ambulanta la incendiu. Politia a anuntat anterior ca doua persoane au primit ingrijiri dupa ce au inhalat fum.

Informatii despre interventia ambulantelor nu erau disponibile, precizeaza AP. Politia a anuntat anterior ca locuitori erau evacuati in continuare din cladire miercuri dimineata. Persoane au fost blocate de incendiu, iar locuitori strigau disperati dupa ajutor de la ferestre situate la etajele superioare, in timp ce incendiul se extindea, potrivit unor publicatii, scrie Reuters. Reuters precizeaza nu a putut sa confirme aceste informatii. O martora a declarat pentru Reuters ca se teme ca nu toti locuitorii au scapat de foc. Unii au fost evacuati in pijama.

”Un numar de persoane primesc ingrijiri in urma unor diverse rani”, a anuntat politia, adaugand ca ”locuitori continua sa fie evacuati din blocul turn in flacari”.

Focul arde de peste trei ore si a cuprins aproape toate cele 27 de etaje ale blocului turn. Ambulanta ii indeamna in acest comunicat pe locuitorii din zona sa inchida ferestrele si usile din cauza fumului. Patruzeci de vehicule de pompieri luptau impotriva incendiului. Metroul londonez a anuntat ca liniile Hammersmith, City si Circle au fost inchise intre Edgware Road si Hammersmith din cauza incendiului, potrivit BBC.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/incendiu-violent-la-londra-un-bloc-turn-de-27-de-etaje-arde-complet-15-persoane-ar-fi-ranite-video.html

 

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg