Consilierul local Silviu Rosioru a primit raspuns favorabil la sesizarea sa asupra votului din CLM (HCL.nr. 137/26.05.2017). Vezi aici declaratia incendiara a acestuia
Last Updated on 14/06/2017 by Iulian Gavriluta

Rosioru Silviu CLM BZRand pe rand, tovarasul Donald Tom se trezeste cu plangeri penale, sesizari si reclamatii ce tin de modul cum isi impune votul in CLM. De curand, consilierul local PSRO – Silviu Rosioru a semnalat Institutiei Prefectului mai multe nereguli in ceea ce priveste numararea voturilor in Consiliu.

 

Iata si raspunsul Prefecturii (integral AICI): “Urmare a memoriului dumneavoastră inregistrat la Instituţia Prefectului Judeţul Buzău sub nr.12.501/3l.05.2017, prin care sesizaţi nerespectarea prevederilor legale cu privire la cvorumul cu care a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 137/26. 05.2017 pentru acordarea unui mandat special doamnei Cristea Georgeta prin care să reprezinte Municipiul Buzău in cadrul şedinţe/or Adunării Generale Ordinare şi respectiv, Adunării Generale Extraodinare ale Actionarilor ale S. C . Compania de Apă " S.A. Buzău, comvocate in zilele de 12.06.2017 şi respectiv, 13.06.2017 precum şi cu privire la neconcordanţe în privinţa rezultatului votului ce a fost consemnat în forma finală a actului administrativ, vă aducem la cunoştinţă următoarele În temeiul prevederilor art. 19 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului republicată cu modificările şi completările ulterioare prefectul exercită controlul de legalitate al tuturor actelor administrative emise/adoptate de autorităţile publice locale, din oficiu in litera si spiritul legii. Astfel, urmare a exercitării controlului de legalitate al hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Buzău transmise Instituţiei Prefectului – Judeţul Buzău prin adresa nr.266/CLM/30.05.2017, s-a constatat că HCL. nr. 137/26.05.2017 a fost adoptată în mod nelegal din considerente ce vizează atât forma cât şi fondul reglementării, motiv pentru care instituţia noastră a formulat Adresa de revocare nr.12.928/08.06.2017 pe care a transmis-o autorităţii deliberative, pentru a dispune măsurile de intrare în legalitate” – se precizeaza in raspunsul oficial primit de Silviu Rosioru. Ciudata insa e reactia si a secretarului Primariei – Radu Roxelana, o jurista buna de altfel, dar care, din motive de neinteles a rastalmacit motivatiile numaratorii votului spunand ca acea Hotarare a trecut in loc sa o declare…picata. Dar cea mai dura contradictie o intalnim la alta jurista cu state vechi in urbe – Mirela Oprea de la CJ, care, spre surprinderea tuturor, suferind poate de reminiscente comunistoide, declara pentru un ziar local ca: „La fel procedăm și noi la Consiliul Județean când e vorba de vot secret pentru desemnarea unei anume persoane. Se numără voturile pentru și cele împotrivă, iar celelalte se anulează și nu se mai iau deloc în calcul. Dacă au fost 8 voturi pentru, șapte împotrivă, iar patru s-au anulat, înseamnă că persoana respectivă primește respectiva încuviințare”. Iata ce spune despre aceasta declaratie, Silviu Rosioru: “ Acest personaj trebuie sa dispara din prim planul Consiliului Judetean. Daca toti presedintii de CJ aveau grija cu acest personaj nu erau fie in inchisoare, fie cu plangeri la DNA sau cu alte mici “santaje” la adresa lor”.

I.G.