Betivani si vitezomani – pe soselele judetului. 52 de permise de conducere retinute soferilor pentru abaterile constatate in trafic
Last Updated on 13/06/2017 by Iulian Gavriluta

vitezomani betiviIn cadrul activitatilor desfasurate la acest sfarsit de saptamana, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au retinut 52 de permise de conducere. 36 de permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza, cea mai mare viteza - 192 km/h - fiind inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un bucurestean, in varsta de 58 de ani.

Alte 16 permise de conducere au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, precum si pentru neprezentarea la Politie in termen de 24 de ore, de la producerea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale. In perioada 9 – 11 iunie a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 541 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 165.000 lei. Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatorii auto care nu au respectat regimul legal de viteza (225), nu au utilizat centura de siguranta (78), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (26), dar si pentru alte abateri in trafic. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 24 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, precum si 22 de biciclisti si carutasi. Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 4 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie - 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat, a fost concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 48 de ani, din Maracineni, depistat la volanul unui autovehicul pe raza localitatii.

E.S.