ATENTIE, INCEP AMENZILE! NOI CHELTUIELI PENTRU FIRME. De la 1 iulie este obligatorie analiza de risc la securitate
Last Updated on 13/06/2017 by Iulian Gavriluta

Analiza de riscFirmele romanesti infiintate dupa 16 iunie 2012 ar urma sa fie obligate sa-si asigure paza si in plus sa-si faca si o analiza de risc la securitate, contra cost, printr-o hotarare de guvern care va intra in vigoare de la 1 iulie 2017 - atrage atentia principala organizatie a patronilor cu afaceri mici si mijlocii din Romania.

 

Depistate  fara analiza de risc, firmele ar urma sa plateasca amenzi de 10.000 - 20.000 de lei. Consiliul National al IMM-urilor cere Guvernului sa abroge hotararea privind normele de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, micii patroni acuzand totodata ca fostii ofiteri care au firme de specialitate sunt singurii care vor profita de pe urma acestora. Antreprenorii IMM sunt nemultumiti de Hotararea de guvern 301/2012, privind normele de apliare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Aceste norme intrau in vigoare de la 1 ianuarie 2015, dar au fost prorogate succesiv de guvernele de pana acum, la cererea antreprenorilor cu firme mici. Pana in acest moment, insa, nu a mai fost decisa nicio prorogare, iar legea si normele sale de aplicare urmeaza se se aplice de la 1 iulie 2017.

Reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) se plang ca de la 1 iulie 2017 practic toate firmele din tara, inclusiv cele mici si mijlocii, infiinate dupa 16 iunie 2012, vor fi obigate sa cumpere servicii de analiza de risc de securitate, despre care spun ca ar putea ajunge si la mii de euro. Patronii IMM se tem ca legea si normele li se vor aplica inclusiv firmelor care nu desfasoara activitate la sediul social, cum sunt cele de consultanta, care au activitate la sediul clientului.

A.D.