Perchezitii la persoane banuite de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals
Last Updated on 12/06/2017 by Iulian Gavriluta

perchezitii polPolitistii din Buzau au efectuat saptamana trecuta, 17 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Buzau, Giurgiu si Vrancea, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

Saptamana trecuta, peste 45 de politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Buzau, Giurgiu, Vrancea  si DGPMB, au efectuat 17  perchezitii domiciliare, dintre care 8 in judetul Buzau, 4 in municipiul Bucuresti, 2 in Giurgiu si 3 in Vrancea. Perchezitiile au vizat probarea activitatii infractionale a unor persoane banuite de comiterea infractiunii de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Din cercetari a reiesit faptul ca in perioada  noiembrie 2016 – martie 2017, persoanele banuite, utilizand carti de identitate falsificate si adeverinte de venit eliberate in fals, in numele unor societati, au contractat credite de nevoi personale de la o institutie financiara nebancara, fara a achita ratele aferente creditelor contractate.

         Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.

        In urma perchezitiilor, politistii au ridicat documente si inscrisuri care atesta activitatea infractionala a persoanelor banuite.

           La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au fost aduse la audieri 9 persoane cu varste cuprinse intre 37 si 64 de ani.

          De asemenea, in urma probatoriului administrat de politisti sub coordonarea procurorului de caz, fata de 6 persoane a fost dispusa masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, iar ulterior a fost luata masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

          Activitatile au fost desfasurate in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Buzau, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

         Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a persoanelor in cauza si recuperarea prejudiciului.

E.S.