S-a decis, la Buzau cadrele didactice NU FAC GREVA
Last Updated on 11/06/2017 by Iulian Gavriluta

SIP BuzauCadrele didactice buzoiene nu se alatura colegilor din tara pentru greva care era programata a incepe maine, 12 iunie a.c. Potrivit liderului de sindicat al cadrelor didactice buzoiene, Ion Dobre, care a acordat un punct de vedere reporterului News Buzau, nu a fost obtinut acordul de greva din partea tuturor sindicalistilor fapt ce determina neinceperea protestului la nivel general. Se ia in calcul varinata unui protest de avertisment.

 

 

Motivele declansarii grevei de catre alti sindicalisti din tara sunt:

  • Pozitionarea salariatilor  din familia ocupationala „invatamant” in partea inferioara a grilei de salarizare
  • Neacordarea transei de majorare de 20% incepand cu data de 1 iulie 2017, conform Programului de guvernare aprobat de Parlamentul Romaniei.
  • Inexistenta pretinsa in Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017 a sumelor necesare pentru plata sentintelor judecatoresti, inclusiv a celor care privesc dobanzile penalizatoare.
  • Neadoptarea de catre Parlamentul Romaniei a initiativei legislative care priveste posibilitatea pensionarii cadrelor didactice cu trei ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, fara diminuarea cuantumului pensiei
  • Modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din invatamant, conform art. 8 din O.U.G. nr.9/2017.

Potrivit ultimelor date din teritoriu doar in cateva judete din tara cadrele didactice sunt in greva de maine.

A.D.