LIVE – Parcarea Kaufland, un orasel in miniatura. Lectii gratuite de educatie rutiera predate copiilor si adultilor de politistii buzoieni (FOTO/VIDEO)
Last Updated on 10/06/2017 by Iulian Gavriluta

Lectii educatie rutieraSambata, 10 iunie, copiii si adultii din 80 de orase din tara sunt invitati la lectii gratuite de educatie rutiera non-formala, parte din programul national organizat de United Way Romania, in parteneriat cu Politia Romana – Directia Rutiera, Ministerul Educatiei Nationale si cu sprijinul Kaufland Romania.

 

Cursurile vor avea loc in acelasi timp in toata tara, in intervalul 10,00 – 12,00, sambata, in parcarile a 102 magazine Kaufland, in puncte special amenajate. Initiativa urmareste sa creasca nivelul de siguranta in trafic, in contexul in care Romania se afla printre primele patru tari din Uniunea Europeana cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime. Buzaul se afla pe lista acestui eveniment, copiii si adultii sunt asteptati incepand cu ora 10.00 in parcarea hipermarketului Kaufland.

La eveniment, copiii vor afla direct de la agentii de politie rutiera care sunt regulile de traversare, regulile pentru cei care merg cu bicicleta sau cauze ale celor mai frecvente accidente rutiere, in timp ce parintii vor avea ocazia sa se informeze corect cu privire la regulile care scad riscul de accidente, utilizarea centurii de siguranta, viteze, utilizarea luminilor in trafic si notiuni preventive pentru motociclisti si biciclisti. In cadrul evenimentelor vor avea loc concursuri pentru cei mici care cunosc regulile, dar si tombole pentru adulti, cu peste 40.000 de premii. Printre premii se numara biciclete, skateboarduri, trotinete, casti de protectie, rucsaci reflectorizanti, iar adultii vor putea castiga in plus si cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur.

Cursurile fac parte dintr-un program national amplu de promovare a sigurantei rutiere in randul copiilor si adultilor, prin actiuni educative in 102 scoli si 102 magazine Kaufland, dezvoltat de United Way in parteneriat cu Politia Romana – Directia Rutiera, Ministerul Educatiei Nationale si Kaufland Romania. Kaufland Romania sprijina proiectele care vin in beneficiul comunitatii si se implica activ in programe de responsabilitate sociala, educatie, ecologie, cultura si de promovare a stilului de viata sanatos.

E.S.

Parcare Kaufland 4

 

Parcare Kaufland 3

 

Parcare Kaufland 2

 

Kaufland 1