VIDEO – SPECTACOL UNIC la Panatau. “Alba ca zapada” a poposit in Familia AMURTEL
Last Updated on 08/06/2017 by Iulian Gavriluta

AMURTELDupa saptamani de repetitii, copiii din Familia AMURTEL – casa de tip familial, au oferit spectatorilor o reprezentatie inedita, adaptata dupa celebrul basm “Alba ca Zapada". Povestea a fost adaptata, in asa fel incat, fiecare copil, chiar si cei cu nevoi speciale, sa poata avea un rol in aceasta piesa-unicat, promovand astfel diversitatea si incluziunea.

 

Eroina principala nu totdeauna are un ten alb ca zapada, ci ca in piesa jucata avea "un ten brunet ca de printesa" si o rochie "alba ca zapada". Micutii pitici au urcat pentru prima data pe o scena, dar acest lucru nu i-a impiedicat sa ofere un show de zile mari. Cei mai mari, tinerii veterani ai Familiei AMURTEL, au dovedit, din nou, ca pot interpreta orice rol cu talent si usurinta.

Micuta incapere din Casa Familiei AMURTEL, din satul buzoian Panatau, s-a dovedit neincapatoare pentru numerosii oaspeti, care au dorit sa-i aplaude si sa-i incurajeze pe micii actori. “Printre cei peste 50 de invitati de marca, s-au numarat si cei zece membri ai Asociatiei “Renaitre”; ei au plecat din judetul Hunedoara si au condus mai mult de sase ore, pentru a ajunge la spectacolul nostru. Am avut, de asemenea si doi invitati speciali din Taiwan, care fac parte dintre sponsorii nostri (fara contributia carora nu ne-am putea desfasura activitatea). Au venit la spectacol si prieteni dragi, din Suedia si Elvetia. Si din Bucuresti au venit cativa dintre sponsorii nostri. Nu au lipsit de la inedita reprezentatie a piesei “Alba ca Zapada”, in varianta Familiei AMURTEL, nici reprezentanti ai primariilor din localitatile Panatau si Patarlagele.”

Oaspetii au avut ocazia sa afle mai multe amanunte despre activitatile desfasurate de Asociatia AMURTEL in Romania. Au vizitat si Centrul “Izvorul Sperantei” (un centru de zi de  tip afterschool), dar si “Gradina Bio AMURTEL” o intreprindere sociala, situate in apropiere. Impresionati de atmosfera de suflet, care domina Casa Familiei AMURTEL, cativa dintre invitati au vrut sa devina voluntari si sa faca parte din aceasta initiativa minunata, gratie careia, de-a lungul timpului, multi copii au primit si primesc afectiune, respect, dar si o educatie elevata.

VIDEOhttps://www.youtube.com/watch?v=nYk5jntUM3k

E.S.