ALARMANT – RECORD de viteza de DN 2 E 85! Un bucurestean de 27 de ani a dat peste cap radarul politistilor buzoieni circuland cu 208 km/h. 427 de soferi au fost prinsi cu viteza peste cea legala
Last Updated on 07/06/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaIn cadrul activitatilor desfasurate in ultimele zile pentru neregulile constatate in trafic politistii au retinut 63 de permise de conducere. Douazeci si sase de permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza, cea mai mare viteza - 208 km/h - fiind inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un bucurestean in varsta de 27 de ani.

 

Alte 37 de permise de conducere au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare(18), pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept(7), pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric (5), pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice(5), precum si pentru neprezentarea la Politie in termen de 24 de ore, de la producerea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale(2).

De asemenea, in perioada 1 – 5 iunie a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 942 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 290.000 lei.

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatorii auto care nu au respectat regimul legal de viteza (427), nu au utilizat centura de siguranta (112), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (37), dar si pentru alte abateri in trafic. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 79 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, precum si 45 de biciclisti si carutasi. Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 9 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie - 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 40 de ani, din Rm. Sarat, depistat la volanul unui autovehicul pe raza localitatii Ziduri).

E.S.