40 de politisti buzoieni mobilizati pentru un Bacalaureat in siguranta
Last Updated on 07/06/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si siguranta a examenelor, politia buzoiana a suplimentat  dispozitivul curent care actioneaza pentru linistea si siguranta comunitatii. 

 

Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, 40 de politisti vor actiona zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile de ordine in zona unitatilor de invatamant, 25 de politisti sunt de la structurile de ordine publica, 9 sunt politisti de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Buzau. Echipajele din teren vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. In acest sens, cele 15 centre de examinare  si evaluare sunt incluse in itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor. La nivel national sunt 1737 centre de examinare, iar  peste 3.500 de politisti  vor actiona zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren, pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, in zona unitatilor de invatamant, astfel incat examenul national de Bacalaureat sa se desfasoare in conditii de normalitate.

Le dorim succes tuturor elevilor!

E.S.