UPDATE – De la ora 18.00 BUZAUL sub COD GALBEN de PLOI TORENTIALE, VIJELII, GRINDINA. AVERTIZAREA METEOROLOGILOR – Ne asteapta mai multe zile de instabilitate atmosferica. Vezi aici zonele afectate

Ploi torentialeINFORMARE METEOROLOGICA valabila de astazi 6 iunie 2017, incepand cu ora 16.00. In vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, in special in dupa-amiaza zilei de marti (6 iunie) si in a doua parte a noptii de marti spre miercuri (6/7 iunie) vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica se va accentua. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Se vor inregistra cantitati de apa care, in intervale scurte de timp, vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35 l/mp. Incepand din a doua parte a zilei de miercuri (7 iunie) si pana in prima parte a noptii de joi spre vineri (8/9 iunie), instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele de munte si in regiunile sudice, estice si centrale. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

A.D.

UPDATE - In intervalul : 7 iunie, ora 18 - 8 iunie, ora 23

Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

      În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

      În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...70 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

În dimineaţa zilei de joi, 8 iunie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.