Un eveniment unic in lume are loc la Buzau. In aceasta saptamana buzoienii sunt invitati la Festivalul International de Foarte Scurt Metraj – “TRES COURT” 2017
Last Updated on 05/06/2017 by Iulian Gavriluta

Festival film scurt metrajIn data de 9 iunie are loc Festivalul de foarte scurt metraj „Tres Court”, editia a XIX-a, eveniment unic in lume. Totul se va desfasura la Teatrul “George Ciprian”. Cu aceasta ocazie sunt aduse in atentia publicului buzoian tinere talente si este promovata diversitatea culturala, de la Paris la Singapore, trecand prin Cluj, Rio, Tel Aviv si Ramallah.

Iubitorii scurt-metrajelor, dar mai ales cei ai foarte scurt-metrajelor sunt invitati sa admire un alt gen de filme. Cu o durata mai restransa decat scurt metrajul, foarte scurt metrajul da liber curs, timp de 3 minute, unei libertati si unei creativitati totale. Amatori sau profesionisti, directorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea intreaga si reflecta astfel societatea contemporana in toata diversitatea sa. Proiectat simultan pe cele 5 continente, in 80 de orase din 30 de tari, festivalul „Très Court” va reconcilia pasionati de fictiune, de filme documentare, de animatii si de filme experimentale. Competitia internationala va fi compusa din doua parti, care va cuprinde foarte scurt metraje, si in cadrul careia spectatorii din 30 de tari vor fi invitati sa voteze pentru acest premiu al publicului. Fie ca este vorba de povesti, aventuri sau animatii, formatul de 3 minute est adaptat celor mai mici, deoarece acestia nu au timp sa se plictiseasca. Selectia nationala „Around the Très Courts Romania” cuprinde cele mai bune filme de foarte scurt metraj realizate in Romania in ultimii ani. Proiectiile de foarte scurt metraj pentru copii vor avea loc la orele 10.00, 12.00 si 14.00.  Publicul va fi invitat sa voteze pentru filmul sau preferat, in prezenta regizorilor din Bucuresti. Regizorul cu cele mai multe voturi caştiga Premiul Publicului. Premiile sunt oferite de Orange. Organizaţia Internaţionala a Francofoniei acorda un premiu special unui film romanesc care valorizeaza limba franceza si/sau abordeaza teme legate de drepturile omului, pace şi democraţie; diversitate lingvistica şi culturala; dezvoltare solidara şi durabila; educaţie şi formare. Premiul OIF va consta in doua tablete si un premiu special in valoare de 250 de euro. Festivalul este organizat, la Buzau, de catre Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania. Parteneri locali: Consiliul Judetean Buzau si Centrul Cultural Francofon Buzau. Accesul este gratuit.

A.D.