Acuzatiile din Evenimentul Zilei la adresa pastorului Andy Olariu raman in picioare! (corespondenta din diaspora)
Last Updated on 05/06/2017 by Iulian Gavriluta

AdrianDanaOlariuPastorul Adrian (Andy) Olariu, actualmente membru in biserica penticostala din Kitchener, Canada, a dat un raspuns legat de articolul din Evenimentul Zilei de la linkul de mai jos: http://evz.ro/scandal-dambovitean-servicii-imigrari-sua.html

Mentionam ca domnul Andy Olariu s-a stabilit in Arizona in anul 2014 preluand slujba de pastor al bisericii penticostale Ekklesia din Peoria, Arizona. La scurta vreme dupa sosirea sa, Andy Olariu a intrat in conflict cu comitetul bisericii si jumatate din membrii bisericii au parasit comunitatea invocand un comportament primitiv al noului pastor.

Cu toate ca domnul Olariu incearca sa mute acum atentia de la faptele reprobabile de care este acuzat, intentionand sa denigreze persoane care l-au demascat, acuzatiile care i s-au adus in Evenimentul Zilei raman in picioare!

In primul rand, domnul Adrian Olariu neaga ca ar fi avut probleme cu autoritatile americane.

"Am fost acuzat de diferite fraude si abuzuri. Dacă ar fi adevarat as fi avut interdictie pentru USA ceea ce nu s-a întâmplat".

Adevarul este insa altul. Andy Olariu a avut interdictie sa intre in SUA timp de 9 luni iar de atunci a fost lasat sa intre in SUA doar de doua ori si pe termen foarte scurt. Intreaga comunitate penticostala din Arizona si Kitchener cunoaste cazul domnului Olariu, care, dupa ce-a locuit doi ani in SUA, a plecat la o nunta in Canada si la intoarcere a avut surpriza de-a nu fi lasat sa revina in SUA, fapt confirmat si de petitia lansata online, din care citam:

"Petiție privind readucerea in SUA a pastorului Andy Olariu, cetatean canadian, caruia nu i se mai permite (re) intrarea in SUA. I am sadly writing this letter with much regret. Our Senior Pastor of our dearly beloved church, Ekklesia Christian Center in Peoria Arizona, has been prohibited from re-entering the United States of America".

Andy Olariu a plecat la o nunta in Kitchener, Canada, in luna martie, 2016 si de atunci a incercat sa revina in SUA de cateva ori dar fara succes. Pastorul a fost lasat sa intre in SUA, numai pentru cateva zile, in decembrie, 2016, dupa ce a invocat motivul ca a fost invitat la un "party" de Revelion, la biserica Ekklesia. A doua (si ultima) data cand Olariu a fost lasat sa intre in SUA a fost luna trecuta cu prilejul unui botez, conditionat tot pentru cateva zile.

Andy Olariu isi continua scrisoarea de aparare astfel: "Biserica Ekklesia a facut o aplicatie în dreptul meu pentru a beneficia de visa R1 (de lucru in domeniul religios) dosarul este în curs de desfășurare,  iar în această perioadă de așteptare mi s-a sugerat că ar fi mai bine sa astept răspunsul in Canada (eu soția si copiii fiind cetățeni Canadieni)".  Prin aceasta declaratie, pastorul Andy OIariu doreste sa insinueze ca afirmatiile din Evenimentul Zilei potrivit carora ar fi fost oprit la granita sa intre in SUA nu sunt adevarate ci domnia sa a plecat inapoi in Canada de buna voie, deoarece "asa i s-a sugerat". Cetatenii canadieni nu au interdictie de-a vizita SUA, asa cum a avut domnul Olariu timp de 9 luni! 

In pledoaria sa de aparare, domnul Olariu mai afirma: "A fost o perioadă de timp când am locuit în USA și în acea perioadă mi-am dus cu mine lucrurile personale, ceea ce nu este ilegal . Ca cetățean Canadian pot deține in mod legal chiar si proprietăți in USA".

In ziarul Evenimentul Zilei nu s-a precizat daca domnul Olariu are sau nu dreptul sa-si duca cu el lucrurile personale in SUA ci s-a afirmat asa: "Enoriaşii delcară faptul că pastorul Andy Olariu ar fi povestit în biserica locală dialogul pe care l-a avut cu lucrătorii de la serviciul de imigrări de la vamă, care l-au chestionat privind mobila şi lucrurile personale pe care le avea în camion când s-a mutat în Arizona, iar acesta le-a spus că e vorba de “obiecte pentru donaţie”.

Dupa cum observati, in articol este vorba de faptul ca pastorul Andy Olariu s-a laudat in timpul unei slujbe la biserica Ekklesia cum i-a mintit pe vamesii americani cand a fost chestionat asupra lucrurilor sale personale. Daca totul a fost in regula de ce a trebuit sa minta?

Adrian Olariu cunoaste bine legislatia americana care vizeaza persoanele din Canada, care isi depun actele sa ramana in SUA. Daca domnia sa nu le-a spus vamesilor ca se muta in SUA, ca si-a depus dosarul de ramanere permanenta in SUA, desigur lucrurile respective trebuiau explicate intr-un alt mod. Altfel, cum se justifica minciuna pe care domnul Olariu le-a spus-o vamesilor cand a fost chestionat asupra acelor obiecte?  Repetam, incidentul a fost relatat de Andy Olariu in biserica Ekklesia din Peoria, Arizona.

Aditional de aceasta, domnul pastor Adrian Olariu le-a povestit celor aproximativ 30 de persoane care il asteptau la casa domniei sale din Arizona, pe care o avea cu chirie, cateva zile inainte de Revelion 2017, ca vamesul american i-a aratat un morman de scrisori venite din partea a numerosi enoriasi din Arizona, cu reclamatii la adresa sa, si i-ar fi spus: "Vezi, din cauza aceasta nu te lasam noi pe tine sa intri in SUA". 

In consecinta, declaratia domnului Andy Olariu potrivit careia domnia sa nu a avut interdictie sa intre in SUA este in mod clar o minciuna si ar trebui sanctionata ca atare de catre conducerea cultului sau organizatiei din care face parte, daca minciuna este considerata incompatibila cu slujba de pastor sau propovaduitor crestin.

Vlad Rotar (SUA)