FOTO – BUZAUL INVINGATOR! TROFEUL Concursului National de Protectia Mediului ”Si gestul tau conteaza!” adjudecat de elevii buzoieni
Last Updated on 04/06/2017 by Iulian Gavriluta

Buzau TrofeuConcursul National de protectia mediului ”Si gestul tau conteaza!”, editia a XI, 2017 s-a desfasurat la Botosani la sfarsitul lunii mai. Reprezentantele judetului Buzau de la Scoala Gimnaziala “P.H. Zangopol” , Coman Ana si Sobaru Crina, coordonate de profesor Mirela Diaconescu, au castigat locul 1 la traseul aplicativ si de asemenea tot locul I si la concursul de creatie din materiale reciclabile.

Concursul se adreseaza elevilor si cadrelor didactice care iubesc natura si realizeaza actiuni de protejare a acesteia. Scopul - Imbunatatirea, la elevi, a capacitatii de protejare si conservare a mediului inconjurator pentru dezvoltare durabila. Organizatorii concursului au fost Palatul Copiilor Botosani si Asociatia ”Papucul doamnei”. La concurs au fost participanti din 25 judete ale tarii, castigatori ai etapelor de selectie, care au avut loc in perioada martie-aprilie 2017. Acestia au concurat la sectiunile: proiect de mediu, cea mai reprezentativa fotografie de la o actiune de protejare a mediului, colaj cu materiale din natura si cel mai util obiect din deseuri, pe trei categorii de varsta. Programul etapei a doua a cuprins activitati educative precum: excursie in situri de importanta comunitara, vizite de studiu, ”simboluri” botosanene, aplicatii practice (outdoor), atelierele de lucru, expozitii, jocuri de mediu, traseu aplicativ, seminar, probe surpriza si tombola elevilor. Acestea s-au desfasurat in Tabara ”Codrii de arama” din Agafton (gazda concursului), judetul Botosani.

 

Felicitari tuturor!

A.D.

Premiu I

 

Concurs national

 

Buzau Premiul I