IMPORTANT! 2 Iunie zi libera pentru bugetari dar cu recuperare. Vezi aici cine NU ARE LIBER astazi si cand se va recupera aceasta zi
Last Updated on 02/06/2017 by Iulian Gavriluta

2 Iunie zi liberaBugetarii au liber si astazi, potrivit Hotararii de Guvern nr. 333/2017 privind stabilirea zilei de 2 iunie 2017 ca zi libera. Actul a intrat in vigoare odata ce a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 377 din 19 mai 2017.

Guvernul acorda acest beneficiu bugetarilor pentru a lega liberul legal de azi, de zilele libere de sambata si duminica. In plus, nu doar primele patru zile din luna iunie sunt libere, ci si ziua de 5 iunie, care este oferita ca zi libera prin Codul muncii, fiind a doua zi de Rusalii. Asadar, angajatii de la stat au inceput luna iunie cu o mini-vacanta de cinci zile. Atentie! Zilele de 1 si 5 iunie sunt libere pentru toti angajatii, nu doar pentru cei de la stat, acestea fiind stabilite ca zile libere, prin Codul muncii, pentru toata lumea. Bugetarii trebuie sa recupereze insa acest liber pe 10 iunie (sambata), potrivit hotararii, iar daca acest lucru nu va fi posibil, recuperarea se va face prin prelungirea corespunzatoare a programului de lucru zilnic, pana la 16 iunie 2017. De liberul acesta nu beneficiaza insa cei care lucreaza in locurile unde activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie au specificului de activitate. De asemenea, nu pot profita de liber nici magistratii si celelalte categorii de personal din instantele implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 iunie si nici participantii din aceste procese.

A.D.