Peste 550 de politisti buzoieni LA DATORIE, PENTRU RUSALII IN SIGURANTA! Vezi aici recomandarile IPJ Buzau pentru o minivacanta fara incidente
Last Updated on 01/06/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPolitistii buzoieni vor fi la datorie pentru ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta in aceasta perioada. Peste 550 de politisti vor fi in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent si vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti.

In perioada 1 - 5 iunie a.c., peste 550 de politisti vor fi in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent si vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti. Zilnic, peste 200 de patrule de siguranta publica, pedestre si auto, vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, fluidizarea  traficului rutier si vor  asigura interventia la alte situatii de risc pentru populatie. De asemenea, politisti rutieri vor fi prezenti pe principalele drumuri nationale pentru prevenirea accidentelor si fluidizarea traficului pe caile de acces din zona lacasurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase cu participare numeroasa. Totodata, structurile de politie transporturi vor asigura masurile de ordine publica, in trenuri de calatori, in statii si triaje de cale ferata. Reamintim tuturor cetatenilor sa respecte indicatiile politistilor aflati in teren.

ALEGE VIATA!

Recomandari pentru conducatorii auto:

Circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor din trafic, in special când se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectati regimului legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in România.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cât posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.      

AVETI GRIJA DE BUNURILE PERSONALE, ATUNCI CAND VA RECREATI!

In minivacanta probabil ca va veti relaxa la iarba verde. Politia va recomanda sa acordati o atentie sporita lucrurilor personale, pentru a nu fi prejudiciati!

Pastrati mereu in raza vizuala, pentru supraveghere, patura, banca sau locul in care ati lasat obiectele personale! 

Incercati sa lasati intotdeauna o persoana de incredere la locul respectiv!

Nu lasati obiectele de valoare – bijuterii, portofele, telefoane mobile – la vedere pe plaja! 

CELOR CARE CALATORESC IN STRAINATATE:

Celor care au ales sa se deplaseze cu avionul le recomandam sa nu pastreze obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat) in bagajele pentru cala!

Nu va lasati bagajele nesupravegheate pe durata calatoriei cu trenul sau cu avionul, in gara, in aeroport, in parcare ori la hotel! Folositi taxiurile autorizate, iar dupa ce incepe cursa verificati ca aparatul de taxare sa functioneze! Bunurile de valoare si banii pe care ii aveti trebuie pastrati in seiful hotelului! Nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional.

E.S.