INCREDIBIL! Un buzoian din Glodeanu Sarat s-a urcat la volan aproape de coma alcoolica. Vezi aici pentru ce au aplicat sanctiuni politistii buzoieni
Last Updated on 01/06/2017 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanIn cadrul activitatilor specifice desfasurate depolitistii de la Serviciul Rutier al IPJ Buzau acestia au intocmit cinci dosare penale, doua  pentru conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere, iar trei  pentru conducerea autovehiculului de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice. 

 

Cea mai mare concentratie alcoolica inregistrata de aparatul etilotest a fost de 1.26 mg/l alcool pur in aerul expirat (potrivit specialistilor valoarea se dubleaza in proba de sange), in cazul unui barbat de 45 de ani, din Glodeanu Sarat, depistat la volanul autovehiculului pe raza localitatii.

De asemenea politistii rutieri au continuat activitatile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 250 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 64.000 lei. Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (70), nu au utilizat centura de siguranta (42), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (44), dar si pentru alte abateri în trafic.

Impotriva a sapte  dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile.

E.S.