Pentru al 10-lea an consecutiv Organizatia E.M.M.A. comemoreaza copiii plecati dintre noi mult prea devreme, duminica 11 iunie 2017, incepand cu ora 17:30 VIDEO ARHIVA
Last Updated on 30/05/2017 by Iulian Gavriluta

EMMA 10 BuzauCa in toti anii precedenti, si in acest an, in aceeasi zi, la aceeasi ora, Parintii de Ingeri, apropiatii acestora si simpatizantii E.M.M.A., vor aprinde lumanari si la ora 18.00 vor inalta la cer baloane colorate simultan, in cel putin 11 orase!

 

Mii de parinti, in 15 orase din tara si din strainatate, vor vibra cu dor si durere laolalta in memoria ingerilor ce nu pot fi uitati, in cadrul singurului eveniment de acest fel din Romania, si cel mai mare din lume, Ziua Parintilor de Ingeri.

Parintii, apropiatii acestora si sustinatorii si voluntarii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, coordonati si sprijiniti de fondatoarea organizatiei, Bianca Brad, vor aprinde lumanari in memoria copiilor care nu mai sunt printre noi si vor inalta simultan, in toate orasele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire.

Cand sufletul ti s-a injumatatit, cand ramai doar cu dorul, cand de multe ori cei din jur nu reusesc sa inteleaga pana la capat, cand ai nevoie de un sprijin neconditionat, cand intrebarile nu sunt de ajuns si raspunsurile nu sunt suficiente, ai nevoie sa iti amintesti, sa reinveti sa zambesti, sa trimiti dragoste catre Cer.

Vino alaturi de noi si inalta un mesaj din inima puiului tau, lasa-te tinut de mana de cei ce impart aceeasi durere si priveste cum mii de baloane acopera orizontul.

"Moartea unui copil este un subiect vechi si totusi nou, pentru ca va fi mereu de actualitate​ deoarece, din pacate, se intampla mai des si mai multor oameni decat ne imaginam.​

Tocmai pentru ca, in majoritatea cazurilor, in randul celor din jurul parintilor indoliati se astern tacerea si distanta cauzate de lipsa de cunoastere, incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie.

Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca.

Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta pentru copilul plecat prea cura​nd de langa ei!

Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o ​imbratisare si o ​vorba buna, spusa cu sinceritate, pot​ face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte poate cea mai grea incercare a vietii.

Tot din proprie experienta stiu ca mass-media poate ajuta indirect, de aceea fac apel la ea, cu speranta ca vor promova evenimentul si ca astfel, vor inlesni unirea parintilor indoliati de Ziua Parintilor de Ingeri si descoperirea unei surse de alinare, precum este Organizatia E.M.M.A..

Sper sa primim sprijinul jurnalistilor si nu numai al lor si le multumesc anticipat tuturor celor care  vor acorda atentia pe care o merita acest eveniment unic si, mai ales, parintii indoliati.",  a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

In Bucuresti evenimentul se desfasoara in Parcul IOR, intrarea dinspre intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii.

„Am ales aceasta frumoasa locatie, considerand-o ideala pentru evenimentul nostru. Ofera intimitate si, in acelasi timp, este accesibila celor care vor fi prin preajma noastra, fiind astfel,mai vizibili in ochii opiniei publice. Incet, incet lumea incepe sa inteleaga care este rolul si misiunea noastra,  si sa priveasca cu alti ochi Parintii de Ingeri  care nu doresc sa li se planga de mila, ci doresc empatie si respect fata de durerea lor si fata de copiii lor din Ceruri"  a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Imagini de la editiile anterioare pot fi vizualizate in Galeria Foto, respectiv Galeria Video

Ora de incepere pentru toate evenimentele din tara va fi 17.30

 ATENTIE!:

In cazul in care vremea va fi rea este posibil ca momentul lansarii baloanelor sa se schimbe, lucru care se va stabili in functie de conditiile meteo din fiecare locatie.

Testimoniale

Cateva dintre marturiile mamelor care au participat la editiile trecute:

“Ma bucur atat de mult ca am putut veni la Ziua Parintilor de Ingeri! Ma simt impacata cu mine..A fost frumos dar inevitabil am plans...M-a impresionat mult cand ata de la balonasul ingerasului prietenei mele, s-a agatat de ata balonasului lui Bubu si asa au zburat spre cer impreuna..... poate ca sunt prieteni acolo in ceruri si se joaca impreuna!! “

“Cei care au fost, au participat cu tot sufletul, iar aplauzele care au fost ridicate odata cu baloanele au venit ca o muzica care sa le arate ingerasilor, ca aici pe pamant parintii lor incearca sa schimbe ceva.”

“Pentru mine a fost prima data cand am participat la Ziua Parintilor de Ingeri dar vreau sa va zic ca a fost foarte foarte frumos si foarte foarte emotionant.... cel putin pt mine. Am cunoscut si mamici noi care inca nu sunt pe forum. A fost frumos si nu voi uita aceasta zi!!! Sunt sigura ca toate balonasele noastre sunt acum acolo sus langa ingerasii nostri si ca acum ei se joaca cu ele.... “

“Nu stiu ce sa spun... Ziua de ieri m-a lasat fara cuvinte... Am scris numele ingerasilor pe balonase apoi le-am legat pe toate la un loc, am spus Tatal Nostru si am dat drumul baloanelor ...sa zboare catre ingerasii nostri si sa le sarute obrajorii... Au zburat atat de frumos in directia soarelui ...si atat de sus...si le priveam urcand in ceruri la ingerasii nostri... Un moment unic! Pentru mine, cel putin, a fost ceva deosebit..."

“Si a trecut deja ziua cea mare…

A fost o zi calda si minunata!

A fost o zi plina de emotii si lacrimi !

A fost o zi plina de sperante si rugaciuni!

A fost o zi plina de lumina si liniste!

A fost o zi in care ingerasii nostrii au fost acolo…. langa noi, mangaindu-ne , imbratisandu-ne si soptindu-ne ca ne iubesc neconditionat, de acolo de sus…de ACASA!"

“A meritat tot efortul si toate emotiile.....Acea uniune atat de speciala dintre cei prezenti...acea energie mai presus de cele pamantesti.....acea inaltare la cer a dorului, odata cu baloanele jucause care au zburat spre soare, acolo unde sunt ingerasii nostrii, inconjurati de lumina si de dragostea lui Dumnezeu...."

"....cand am ingenuncheat si am aprins candela Ei, din senin, a inceput sa bata vantul, lipindu-mi de obraz balonul pe care il pregatisem pentru Ea si caruia urma sa ii dau drumul....si cand l-am eliberat, impreuna cu dorul sfasietor, s-a inaltat repede, repede si suuuuus, sus, sus, alaturi de celelalte....si am ramas cu privirea spre cer, cautand-O printre norii aparuti la asfintit..... A fost o zi frumoasa, senina si calda iar seara, tarziu in noapte, a inceput sa ploua....parca erau lacrimile ascunse in intunericul noptii si al sufletelor noastre, eliberate atunci cand lumea doarme.....atunci cand am inteles ca "nu deranjam....."

I.G.

ARHIVA: http://www.newsbuzau.ro/eveniment/4422-ziua-parintilor-de-ingeri-marcata-duminica-7-iunie-in-crang-3

 

https://www.youtube.com/watch?v=PT3mt5t_UxM