Despre Seherezada de la Cantina sociala sau cum se trantesc mucii in fasolea primarilor. Vezi aici lupta clanurilor Cazanciucilor cu Veronicilor!
Last Updated on 30/05/2017 by Iulian Gavriluta

seherezadaCare dintre ziaristi nu a mancat o fasole la Cantina amarastenilor din cetate? Si daca mai sunt, cu siguranta ca aceia nu sunt jurnalisti cu greutate… Cu toate acestea, putin stiu ca acele boabe de fasole se numarau si treceau prin contabilitatea Cantinei respective, unde se petreceau foarte multe si inca se mai petrec.

 

Nu vrem sa-i umbrim jovialitatea aproape de pensie a domnului respectabil ce a rezistat la asaltul lui Toma CRAi de acolo si nici sa-i punem in pericol pensia frumusica dar, cu toate astea, nu putem trece cu vederea Aventurile Seherezadei de acolo, pentru ca povestile din interior mustesc si razbat pana in zilele noastre, influentand si acum cetatea noastra. Umbla zvonul in urbe ca acolo s-au dus lupte grele intre doua “clanuri”: Veronicii si mai nou Cazanciucii (sau CazanCIUCIU). Povestitorii ne-au reprodus scene demne de “1001 de nopti” cand un personaj important o fura pe mandra de la conta si o ducea mari si tari pe cai putere 4x4 pana la Foc Si Ani s-au cand nerabdarea voinicului era prea mare si palosul iesea singur din teaca si astfel erau nevoiti sa se opreasca rapid la Moara (se spune ca mandra nu prea voia mereu sa plece de la boabele ei numarate, dar era cuprinsa ca de o vraja (“vrajeala” credem noi – n.r.) cand il vedea in prag pe mandrul crai). Tanara domnita blonda la cosita a suferit muuuult si bine dupa ce craiul a fost detronat si vizitele s-au rarit pana au..palit cu totul (ca si palosul respectivului). Dar si facturicile si chintaticile si caietelele si dosarelele au inceput sa tremure cand in zare aparu un alt crai…mai de carton, cu nas bocciu si la minte cam…zurliu. Pe numele sau Donald zis si Tom din tinutul TINTESTISAN. Acest crai de carton presat si flausat  a inceput sa o impinga pe tanara domnita din clanul Veronicilor pana aceasta cazu de pe scaun… Astfel, pe tronul de la fasolica comunitara fu numita una…cam uratica, dar tare…din clanul razboinicilor CazanCIUCI, venita tocmai de la vestitul Marghiloman Bei si matroanca sa. A stat noua cadana ce a stat in aventura Seherezadei, dar masterele de la CANTina nu au suportat-o si astfel a plecat cu fasolicile necantarite si cu pagubele lui CandeLAMBRU CRAI. Pentru ca fata cam boccie trebuia aranjata totusi, altfel nu-i mai dadea suflu nou si elanul tineresc lui Donald CRAi din Tintestisan, a trebuit si ea…pusa undeva. Respectiva psihOLOAGA fiind insa cam prostovanca nu a facut absolut nimic ca sa merite scaunul de principesa al tarii DAS (nici chiar cand primit plic(i)ul !?) si astfel a pierdut cu “succesuri” tronul. Sa vedem, in episodul urmator ce se va mai intampla…cert este ca sunt destule filmulete deocheate si ascultari cu personajele din Seherezada si este posibil, pentru descalecarea inainte de vreme sa le arate vasalilor… careva…cumva…undeva…

Incalecai pe o sa si va spusei povestea cu Donald Tom din TINTESTISAN…asa! Va urma

I.G.