De Ziua Mondiala Antifumat vino si respira la cross-ul „RESPIRO – sanatate fara dependente” desfasurat miercuri, la Buzau
Last Updated on 30/05/2017 by Iulian Gavriluta

Ziua Mondiala AntifumatCentrul European pentru Integrare Socio-Economica, alaturi de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau si Asociatia RESPIRO, initiatoarea proiectului, va invita miercuri, 31 mai, incepand cu ora 10:00, la cross-ul „RESPIRO – sanatate fara dependente”, eveniment dedicat Zilei Mondiale Antifumat.

 

Traseul pe care participantii il vor urma va incepe din fata Parcului Crang, va continua pe Bulevardul Nicolae Balcescu, va traversa intersectia cu Bulevardul Unirii, catre Palatul Comunal, si se va finaliza pe platoul din Piata Daciei, intr-o zona special amenajata, unde organizatorii vor acorda premii si felicitari celor care au sprijinit promovarea unui stil de viata sanatos, prin participarea la acest cross cu caracter motivator si educativ. Pe parcursul intregului traseu vor fi distribuite materiale informative cu privire la riscurile expunerii la fumul de tigara, atat a fumatorilor, cat si a celor din jurul lor, precum si la beneficiile adoptarii unui stil de viata lipsit de vicii.

“Suntem incantati ca, la trei decenii de la initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a institui Ziua Mondiala Antifumat, acest manifest impotriva unui viciu distructiv este inca activ, iar actiuni dedicate educarii si informarii pe acest subiect au loc si in orasul Buzau. Daca o singura persoana, macar, din toti cei care vor fi expusi mesajelor, va alege sa renunte la fumat sau, si mai intelept, sa nu se apuce niciodata de acest obicei, noi, Centrul European pentru Integrare Socio-Economica, putem considera ca evenimentul a reprezentat un succes.”, au declarat fondatorii C.E.I.S.E.

Reprezentantii presei buzoiene sunt invitati la conferinta de presa dedicata evenimentului, care va avea loc la “Clubul Politistilor”, in ziua cross-ului, incepand cu ora 09:00. Jurnalistii vor avea, astfel, ocazia de a primi toate informatiile legate de aceasta actiune direct de la reprezentantii Asociatiei RESPIRO si invitatii acestora din zona medicala, politie si educatie.

Ziua Mondiala Antifumat se sarbatoreste in fiecare an, la initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la data de 31 mai. Aceasta a hotarat in 1987 ca trebuie sa existe, anual, o zi in care, la nivelul tuturor statelor lumii, sa fie atrasa atentia asupra pericolelor la care se expun fumatorii si asupra importantei punerii bazelor unor politici care sa duca la reducerea consumului de tigari. OMS priveste consumul de tigari ca pe o epidemie, intrucat  provoaca anual moartea a 5,4 milioane de oameni si este cea mai importanta cauza de deces ce poate fi prevenita.

E.S.