30 mai – Ziua Directiei Generale Anticoruptie. LA MULTI ANI SI MULTE SUCCESE! AVEM NEVOIE!

DGADirectia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor aniverseaza anul acesta 12 ani de la infiintare, perioada in care structura de specialitate a MAI s-a consolidat ca institutie pregatita sa actioneze profesionist si competent, ca o adevarata echipa formata din tineri bine pregatiti si dedicati muncii pe care o fac in slujba INTEGRITÃTII profesionale si a CREDIBILITÃTII.

 

Buna colaborare cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie, precum sui cu structurile Ministerului Administratiei si Internelor -  Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Inspectoratului General al Jandarmeriei a condus la solutionarea unor cazuri importante si obtinerea unor rezultate bune in activitatile specifice de prevenire si combatere a faptelor de coruptie. In acelasi registru se inscriu parteneriatele stabilite cu celelalte entitati cu atributii in sfera sigurantei nationale, ordinii publice sau apararii, respectiv S.R.I., S.I.E. etc. Prin semnificatie si continut se detaseaza comunicarea cu societatea civila, Comitetul Strategic pentru sprijinirea si evaluarea activitatii Directiei Generale Anticoruptie fiind reprezentativ in acest sens.

Serviciul Judetean Anticoruptie Buzau este condus de comisar sef de politie Corneliu ENACHE.

Serviciul Judetean Anticoruptie Buzau desfasoara activitati de cercetare penala in lucrari penale, delegari ale unitatilor de Parchet si Directiei Nationale Anticoruptie, conform competentelor conferite de lege, precum si activitati de primire a reclamatiilor/petitiilor cetatenilor referitoare la acte sau fapte de coruptie savarsite de personalul MAI.

Totodata, in cadrul activitatii de relatii cu publicul desfasoara activitati de consiliere a persoanelor care sesizeaza Directia Generala Anticoruptie la nivelul judetului Buzau, in conformitate cu programul de audiente. Consilierea cetatenilor are ca scop rezolvarea, in limitele competentelor oferite de lege, a problemelor cu care acestia se confrunta. Se vizeaza o consiliere corecta, obiectiva si in spiritul legalitatii, fara a se aduce atingere drepturilor si libertatilor fundamentale.

Adrese

Mun. Buzau, str. Chiristigii nr. 8-10 (in sediul I.P.J. Buzau), jud. Buzau.

Contacte

Telefon: 0238/402.024, 0238/402.129; fax: 0238/402.129

E-mail: buzau.dga@mai.gov.ro

Audiente

Seful Serviciului Judetean Anticoruptie Buzau – bilunar, in prima si in a treia zi de miercuri lucratoare din luna, intre orele 12:00-15:00jud_buzau

Ofiterul de Relatii cu Publicul – bilunar, in a doua si a patra zi de miercuri lucratoare din luna, intre orele 12:00-15:00.

I.G.