FOTO – ALEGE VIATA! Actiune pentru prevenirea nerespectarii regimului legal de viteza
Last Updated on 29/05/2017 by Iulian Gavriluta

politie controalePolitistii buzoieni sunt angrenati, in aceasta perioada, intr-o actiune preventiva pentru reducerea numarului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza.

Pentru cresterea gradului de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic politistii rutieri au aplicat peste 300 de sanctiuni contraventionale si au retinut 28 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate.

Aparatele radar amplasate in special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic, au inregistrat 127 de autovehicule ce au incalcat regimul legal de viteza. Pe langa punctele-amenda care le-au fost aplicate, impotriva a 16 soferi, care si-au condus masinile cu viteze ce au depasit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luata si masura retinerii permisului in vederea suspendarii, pentru o perioada de 90 de zile.

Cea mai mare viteza, 181 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat de 31 ani, din Iasi.

Alte 12 permise de conducere au fost retinute de politistii rutieri pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, dar si pentru conducerea autoturismelor sub influenta bauturilor alcoolice.

De asemenea in cadrul activitatilor desfasurate, au fost sanctionati 22 de conducatori auto care si-au condus autovehiculele cu diferite defectiuni tehnice, 54 care nu au utilizat centura de siguranta, precum si 16 pietoni care s-au angajat neregulamentar in traversarea drumului public.

Valoarea totala a amenzilor aplicate este de peste 100. 000 lei.

Totodata  politistii rutieri au intocmit sase dosare penale, respectiv pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana care avea suspendat acest drept, dar si pentru conducerea unui autoturism de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice(0.58 mg/l alcool pur in aerul expirat fiind concentratia inregistrata in cazul unui tanar de 20 ani, din Nehoiu, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiasi localitati).

                                 ATENTIE, VITEZA UCIDE!

Politistii buzoieni va recomanda sa circulati cu prudenta, cu viteza adaptata permanent conditiilor meteo-rutiere si sa acordati o atentie sporita pietonilor.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

E.S.

politie radar Buzau