Astazi, este…….despre CAPSUNI in CIOCOLATA. Pe cat de delicioase, pe atat de sanatoase

Capsuni in ciocolataCapsuni in ciocolata sunt sanatate pura. Ciocolata neagra care se “asorteaza” cel mai bine cu capsunile proaspete se pare ca are acelasi efect ca aspirina asupra sangelui, imbunatatind circulatia, scade riscul de ateroscleroza si de atac de cord si protejeaza vasele de sange.

 

Mai mult, ciocolata neagra, bogata in flavonoide (compusi chimici cu activitate antioxidanta), scade tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitar si diminueaza riscul de boli de inima; atat ciocolata neagra, cat si capsunile sunt alimente extrem de bogate in antioxidanti, diminuand riscul de infectii sau de cancer si incetinind procesul de imbatranire.

Capsunile, pe de alta parte, abunda in vitamine si minerale (vitamina C, vitamina K, vitamina B3, B6, B9, E, mangan, potasiu, fosfor, calciu, sodium, zinc, roboflavina, chiar si acizi grasi Omega 3!), ajuta la reglarea colesterolului si a nivelului de insulina, incetinesc procesul de imbatranire al memoriei si pot preveni declinul cognitiv si boala Alzheimer.

Si, in cele din urma, trebuie sa spunem ca nu degeaba acest desert este asociat cu dragostea: ciocolata neagra creste nivelul de dopamina din creier, “chimicala placerii”, flavonoidele din ciocolata neagra imbunatatesc circulatia si zaharul din capsuni ne da enegie, toate acestea combinate contribuind la mai multa….iubire.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g capsuni; 300 g ciocolata neagra.

Mod de preparare: Spalati bine capsunile si puneti-le pe un prosop de hartie sa se scurga. Luati apoi fiecare capsuna si stergeti-o bine de apa, cu alt prosop de hartie, pana cand toate fructele raman perfect uscate. Infigeti in fiecare capsuna cate o scobitoare si lasati-le pe un prosop de hartie inca 30 de minute. Puneti intr-o tava o hartie pentru copt.Puneti la fiert o oala cu apa. Pana fierbe apa, rupeti ciocolata cuburi mici si puneti-o intr-o oala mai mica decat cea deja pusa pe foc, astfel incat sa puteti topi ciocolata la baine-marie. Cand apa incepe sa fiarba, micsorati focul la minim si introduceti oala cu ciocolata in oala cu apa. Cand incepe sa se topeasca ciocolata, amestecati cu un tel, pana cand ciocolata devine fluida si s-a topit complet. In acest moment, incepeti sa introduceti capsunile in ciocolata, rotindu-le usor, ca sa se acopere integral cu ciocolata.Dupa ce ati acoperit-o cu ciocolata asezati-o in tava pe hartia de copt.Dupa ce acoperiti toate capsunile cu ciocolata, si le-ati asezat in tava, pe hartia de copt, introduceti tava la frigider 2 ore. Dupa ce au trecut 2 ore scoateti-le de la frigider asezati-le pe un platou si le puteti servi. Sa aveti pofta la un desert cu multa iubire!

A.D.

Scroll to Top