FOTO – VIDEO “Lumea a treia” la marginea Municipiului Buzau. Imaginea dezolanta a vietii in “groapa” din cartierul Micro 14
Last Updated on 27/05/2017 by Iulian Gavriluta

Cartier Micro 14“Lumea a treia”, da, din nefericire asa am putea spune ca au in fata ochilor in fiecare zi o parte din cetatenii carterului buzoian Micro 14. “Jungla din groapa” sau dincolo de gunoaie, caini, vegetatie crescuta  pe trotuare si in imediata apropiere a blocurilor intr-un mod haotic. Natura si-a intrat in drepturi peste tot.

 Cel mai grav este faptul ca zilnic printre toate acestea trec copiii ce merg la cursurile scolii din cartier, si nu sunt putini. Sunt zilnic insotiti de parinti pentru ca altfel ar risca sa fie atacati de caini. Ai spune ca zarurile au fost aruncate, o parte din teren fiind al SC Industria Filati Buzau (fosta Filatura), o parte a unui antreprenor local (constructorul uni cartier rezidential din Buzau), o parte a Primariei Buzau. Imaginile vorbesc de la sine, ceea ce este cert este faptul ca angajatii RER Ecologic Service trec rar pe acolo, dovada modul deplorabil in care arata rampa de gunoi si unde mai pui ca doar ce a fost marita taxa pentru gunoiul menajer cu 12 lei. Primaria nu are niciun interes stiut fiind ca primarul Toma nu-i are la suflet pe cei din zona pentru ca nu l-au sustinut in campania electorala si de aici porneste lantul slabiciunilor… Ne-a atras atentia o sesizare a unui locatar si este adevarat, ce am gasit acolo ne-a luat prin surprindere si pe noi. “Buna ziua. Stimate Domn ce citesti aceste randuri, doresc sa va aduc la cunostinta ca traiesc oameni,indiferent de etnie,in toate cartierele.nu inteleg DISCRIMINAREA si INDIFERENTA,cu care tratati oamenii ce supravietuiesc in zona din spatele Filaturii,micro 14.pe aici nu trece absolut nimeni sa vada mizeria,strazile infecte,zona plina cu caini fara stapan,vegetatia abundenta crescuta pe trotuarul de langa gardul Filaturii.am solicitat la Serviciul urbanism sa vina cineva sa taie acei arbusti deveniti toaleta publica pt betivi si loc de depozitare gunoaie pt tiganii din zona,dar ni s-a spus sa ne adresam domnului primar.Am solicitat dnei Preda Anisoara aceste lucruri de 5 ori in 2 saptamani,dar nesimtirea este la cote inalte.

Va aducem la cunostinta faptul ca nu toti cei ce locuiesc aici sunt de etnie rroma.mai concret tigani.suntem cetateni romani,va platim taxe si impozite Exact ca in centrul orasului,dar aceasta zona este abandonata,Domnule Primar.sper ca cel care citeste aceste randuri sa va aduca la cunostinta indignarea si scarba efectiva pe care o au cei ce locuiesc aici,fata de cei ce ne tratati ca in lumea a 3 a.ati promis asfaltarea strazilor Simila si a celorlalte din zona ce nu au vzt niciodata asfalt.Asteptam cu deosebit si viu interes.suntem la jumatatea anului si inca nimic.

La fel de mizerabil este si aerul ce se respira din cauza celor de la Filatura care degaja in atmosfera niste mirosuri pestilentiale folosite in ciclul de lucru.am scris la Garda de mediu dar fara folos.nu mai vorbesc de poluarea fonica,zgomotul produs de cei de la filatura in anumite intervale fiind de-a dreptul infernal si greu de suportat.

Si aici traiesc copii si nu au un loc de joaca.terenul fostei autobaze 2 este un focar de infectie,plin de caini fara stapan.

Poate aveti curiozitatea sa treceti cat mai curand prin zona din spatele Filaturii sa constatati si dv ,macar prin reprezentanti.si poate se iau si ceva masuri.

Repet ,pt taierea arbustilor crescuti langa gardul filaturii cei de la biroul dnei Preda Anisoara ne-au indrumat sa scriem aici.sa le fie rusine.mizerabila abordare.

Astept cat mai curand un raspuns abilitat.si solutii pe masura.

V-am votat Stimate Domn,dar zona am scris aici ca sa stiti ca si aici traiesc oameni.

Daca nu intereseaza nici o autoritate din Buzau din cauza faptului ca traiesc romi in majoritate,este si mai grav.ca veti nega,sunt convins.

Faceti ceva,pt a ne schimba parerea.

Cu stima!” Omul de buna credinta adauga la final “Cu stima!”, cu care stima ar trebui tratate autoritatile in aceste situatii si in multe altele? Cand te gandesti ca de la Primaria Buzau, in linie dreapta, pana in “jungla din groapa” sunt undeva la 3 km ce am mai putea adauga? Am mai putea adauga ca la cativa zeci de metri de aceasta "jungla din groapa" functioneaza un centru de ocrotire sociala (Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 din structura DGASPC Buzau) si o institutie importanta, responsabila cu ordinea si linistea publica (Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau) asadar mai mult decat foarte importanta o campanie de curatenie si remediere a deficientelor de la fata locului.

Sursa: http://www.domnuleprimar.ro/107609-Buna-ziua-Stimate-Domn-citesti-aceste-randuri-doresc-aduc-cunosti.html

 

A.D.

I.G.

{vsig}mizerie-ignoranta-micro14{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=dQOwAtU-fYY&feature=youtu.be