De la profesie la cariera… Cadrele didactice buzoiene invitate la SIMPOZIONUL NATIONAL „MOTIVATIA IN CARIERA DIDACTICA”
Last Updated on 26/05/2017 by Iulian Gavriluta

Profesori ISJ BuzauCand si cum devine profesia noastra o cariera? Cum se construieste o cariera didactica? In ce fel de ethos se poate dezvolta? Cum se agrega cultura organizationala a unei scoli? Ce ne motiveaza? Casa Corpului Didactic Buzau adreseaza cadrelor didactice din Buzau invitatia la simpozionul national „MOTIVATIA IN CARIERA DIDACTICA – PREMISA UNEI CULTURI ORGANIZATIONALE DE SUCCES”, care va avea loc pe 7 iunie 2017, incepand cu ora 14.00.

 

Potrivit site-ului Casei Corpului Didactic Buzau in ceea ce priveste argumentul simpozionului “Este unanim acceptata azi ideea ca scoala este o organizatie care invata. La baza schimbarii si progresului se afla un proces de invatare sociala, de asimilare si de practicare de noi comportamente, atitudini, valori. Acest amplu si complex proces se realizeaza, in primul rand, prin intermediul cadrelor didactice, care sunt resursele umane principale ale dezvoltarii scolii, agentii schimbarii. Prin acest simpozion dorim sa facilitam dialogul si schimbul de bune practici intre participanti - educatori si parteneri in procesul educational, in vederea promovarii initiativelor care vizeaza atat dobandirea unor cunostinte si comportamente specifice (dezvoltarea competentelor profesionale) dar si schimbari la nivelul motivatiei cadrului didactic prin integrarea lui in cultura organizationala a scolii, prin analiza nevoilor de dezvoltare profesionala care asigura evolutia in cariera didactica.

Ce ne propunem?

  • Impartasirea unor exemple de buna practica in ceea ce priveste cresterea motivatiei in cariera didactica prin proiecte specifice integrate in planul de dezvoltare institutionala a scolii;
  • Popularizarea de parteneriate educationale, strategii si metode inovative de dezvoltare a unei culturi organizationale de succes.

Cui ne adresam?

Personalului didactic de predare, didactic auxiliar, managerilor scolari si partenerilor educationali.

Ce teme vom aborda?

  • Metode inovative si parteneriate in educatie care sporesc motivatia in cariera didactica exemple de bune practici;
  • Proiecte ale scolii care contribuie la dezvoltarea unei culturi organizationale de succes.”

Persoana de contact pentru detalii este profesor metodist Paula Mihai. Detalii se pot obtine accesand site-ul www.ccd.buzau.ro

A.D.