Ziua cutitelor lungi la DAS Buzau. Va trada vreun consilier “vointa partidului” si daca da, pentru ce interese?
Last Updated on 25/05/2017 by Iulian Gavriluta

CLM BZ intereseMult trambitata comasare a institutiilor de asitenta sociala din subordinea primariei Buzau are o miza mult mai adanca decat crede publicul larg. Aminteam ieri ca nu este vorba de economii bugetare (transformarea functiilor de directori  in sefi de centre va produce doar o economie  de vreo 2500 de lei cumulata de la toti cei 4 « directori »  , dar costurile comasarii vor fi mullt mai mari in privinta logisticii al cheltuielilor materiale dar mai ales al blocajului institutional care va urma. Efectiv o noua institutie va trebui restructurata de la zero, reacreditata, rebugetata, recontrolata etc. Persoanlul deja deficitar si supraincarcat de sarcini va fi pur si simplu coplesit de aceasta noua ambitie a lui Donald Tom.

 

Caci miza este in fapt razbunarea pe care primarul o cloceste de ceva timp pentru una din directoare, sotie de consilier local PSD, care in campania electorala si-a aratat sprijinul neconditionat pentru popa Negoita dar si pentru fostul vanzator de la Romvitrine ajuns prin grija primarului Boscodeala Director al Centrului de zi si de noapte.

In privinta tanarului Lambru , toti am luat de bune laudaroseniile lui trambitate prin tot orasul si anume ca Toma il are l-a suflet si ii va crea jucarie noua , numai pentru el, o institutie gigant comasata de asitenta –sociala  pe care sa o pastoreasca dupa bunul plac.

Insa in ultimul timp  am primit informatii de la surse de prima mana, de langa primarul Toma si chiar din interiorul biroului de resurse umane ca lucrurile stau tocmai pe dos si tanarul ambitios si fara scrupule , dispus sa sacrifice pe oricine pentru propria parvenire este pe lista neagra.

Culmea, chiar il inteleg pe Toma, nu poti avea incredere in cineva care tradeaza cu atata usurinta pe cineva care te-a promovat atat in partid, in consiliul local si mai apoi pe un post caldut de director, tu nefiind calificat pentru niciuna din aceste pozitii (basca ti-a prezentat actuala prietena si era cat pe ce sa te naseasca) si apoi sa renegi si sa te dezici  de el mai ceva ca Pilat din Pont !

Asadar maine va fi testul de anduranta prin care Toma va incaleca sau nu definitiv psd-ul Buzoian, deschizand calea intoarcerii triumfale a lui Cezar Preda la Buzau, care nu va mai avea nicun fel de opozitie, iar ultima rezistenta a celor promovati de Boscodeala va fi pe deplin anihilata.

Barla a fost cumintit, Dunel sta cu capul jos (Ginerele Ionescu a reusit sa plece la CJ, lasand calea libera viitoarei Directoare) acum urmeaza Ionita Victor( nasul de cununie a lui Boscodeala) si Daniel Lambru.

 Daca maine vor vota ca mielul la taiere propunerile aberante a lui Toma , isi vor face rau pe termen extrem de scurt , unul sotiei celalat lui insusi. Cat despre speranta ca vor mai avea pe viitor o functie in partid , ii anunt prieteneste ca cel putin in viziunea trinomului Masonic Ciolacu-Toma-Preda acesta nu exista.

Astept cu mare interes sedinta care poate reaseza in legalitate  un CLM fara coloana vertebrala care voteaza ca oile orice aberatie a lui Tomas sau reactia unor consileri care inteleg ca au vointa proprie si mai ales au obligatia LEGALA de a vota conform constiintei lor .

Daca se vor opune, maine va fi inceputul sfarsitului pentru Toma, daca nu…

Ecaterina Stroescu