FOTO – Doi barbati s-au ales cu DOSAR PENAL dupa ce au fost prinsi de politistii buzoieni la pescuit cu plase monofilament si comert ilegal cu peste
Last Updated on 25/05/2017 by Iulian Gavriluta

Prohibitie 2Politistii de ordine publica din cadrul Politiei Rm. Sarat, in timp ce desfasurau activitati pe raza de competenta, au oprit in trafic pentru control, un autoturism condus de un localnic in varsta de 71 de ani. In urma verificarilor efectuate au constatat faptul ca acesta transporta  aproximativ 24 Kg de peste, specia crap, fara a avea documente legale de transport sau detinere.

Totodata, in urma continuarii verificarilor de catre politisti din cadrul Sectiei de Politie Rurala Ramnicelu, pe raza de competenta a fost identificat un brailean in varsta de 42 de ani, care detinea ilegal mai multe plase de pescuit monofilament. Acesta ar fi reusit recoltarea unei cantitati de 46 kg peste din specia crap, prin instalarea in cursul noptii de 22 / 23 mai a plaselor de pescuit, intr-o amenajare piscicola situata in localitatea Balta Alba si care ar fi fost comercializata ulterior in mod ilicit.

In ambele situatii au fost intocmite dosare penale conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, iar intreaga cantitate de peste si plasele de pescuit au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

E.S.

Prohibitie 3

 

Prohibitie 1