FOTO – „Scoala altfel” alaturi de politistii buzoieni prin activitati de informare antivictimala
Last Updated on 24/05/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ 1Politistii de proximitate si ofiterii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, in colaborare cu ofiteri specialisti din cadrul Serviciului Rutier si Serviciului de Investigarea Criminalitatii, au desfasurat la Scoala Gimnaziala „Capitan Aviator Mircea T. Badulescu”, Scoala Gimnaziala „SF. Apostol Andrei” si Gradinita cu Program Prelungit nr. 6 Buzau,  activitati preventive cu scopul reducerii riscului infractional si de victimizare a copiilor.

In cadrul activitatilor au fost prezentate si dezbatute aspecte referitoare la violenta manifestata de catre minori in mediul scolar si extrascolar, modalitati de evitare a comportamentului violent, siguranta pe internet, protectia bunurilor personale in mediul scolar si extrascolar, dar si necesitatea respectarii semnelor de circulatie sau  modalitati de a nu deveni victime ale incidentelor rutiere, etc.

 Pentru parinti, au fost abordate aspecte referitoare la modalitatile de implicare si de relationare cu adolescentii pentru siguranta acestora in unitatile de invatamânt, dar si in mediul extrascolar (in special influenta anturajului).

Cei peste 280 de elevi, parinti si cadre didactice prezente la activitati, au primit din partea oamenilor legii materiale cu sfaturi utile.

E.S.

IPJ 3

 

IPJ 2