Astazi, GREVA in administratia publica locala. Va fi o lectie de curaj pentru angajatii Primariei Buzau sa-l infrunte pe primarul Toma?

Primaria BuzauSindicatului National al Functionarilor Publici, SNFP, impreuna cu Federatia Sindicatelor din Administratie Publica Locala ”Sed Lex”, Pro Lex, FNSA, Forta Legii si Proadministratia, organizatii sindicale care reprezinta interesele membrilor de sindicat din cadrul Administratiei Publice Locale, au sustinut in data de 22.05.2017, o conferinta de presa cu tema ”Declansarea actiunilor de protest in administratia publica locala”.

 

Nemultumirile care stau la baza declansarii actiunilor de protest sunt:

          -  lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat in Administratia Publica Locala;

          -  neaplicarea Deciziei Curtii Constitutionale nr. 794/2016;

          - incalcarea legii nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici in ceea ce priveste salarizarea functionarilor publici.

Actiuni de protest :

Potrivit comunicarilor angajatilor din Administratia Publica Locala, miercuri, 24.05.2017, asa cum am fost informati, va fi oprita activitatea in intregul sistemul institutional al Administratiei Publice Locale. Asa ar trebui sa fie, “in intregul sistem institutional” dar oare angajatii Primariei Buzau vor avea curajul sa-si infrunte seful pe motiv ca nu le convine ca acesta sa le stabileasca salariul dupa bunul plac? Vor intrerupe lucrul care poate atrage furia lui Donald Tom determanindu-l sa-i aiba pe “lista neagra”? Vom trai si vom vedea ce va fi astazi si mai ales care vor fi “reactiile” locale ale "metalurgistului", neobisnuit cu grevele in sistemul privat pe care l-a condus la faliment.

Ulterior va fi organizat un miting de protest in fata Camerei Deputatilor in ziua in care va fi dezbatut proiectul legii salarizarii ”unitare” in plenul Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.

A.D.