„Asfaltam strada pana la biserica…” – a predicat de Sf. Constantin si Elena – Inalt Prea Smintitul Ciprinel si primarul Donald Tom. Vezi aici cum se incearca inselarea credinciosilor cu moaste si bucati de lemn „neomologate”
Last Updated on 23/05/2017 by Iulian Gavriluta

manifestari arhiepiscopie News BuzauMare iti e gradina Doamne si tot mai multi ii sar gardul. Exemplul cel mai bun este cel al Inalt Prea Smintitului Ciprinel Crasnel care si-a pus ucenicul metalurgist (Donald Tom Tintestianu)sa predice la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” (de la fosta fabrica „In si Canepa”) din Buzau.

 

Multi dintre cei care au fost prezenti la slujba au inceput sa isi dea coate cand „miliardarul de carton” ce are banii popriti – Donald Tom a ajuns la apogeul minciunii spunand ca el si cu IPS „le asfalteaza drumul...” la amarasteni pana la biserica..auzi tu gogomanie! Impins de la spate de maestrul sau de ceremonii – Ciprinel, Tomitza a continuat delirul verbal, facand lumea sa iasa afara de rusine si ras. Auzim ca binomul flescait si flausat „Donal Tom – Ciprinel Crasnel” a mai pus-o de o paranghelie tocmai de sarbatoarea crestineasca a „Inaltarii Domnului”, cand se face si hramul Catedralei Arhiepiscopale. Cu aceasta ocazie, binomul, pe banii buzoienilor si cu girul unor masoni aduc mai multe sfinte moaste spre inchinare la buzoienii satui de minciuni si foame. Nu avem nimic impotriva unor astfel de manifestari si nici a inchinarii la sfintele moaste, totusi credinciosii trebuie sa stie ca aceste sfinte moaste au cu ele un certificat de autenticitate, recunoscut de toate Bisericile crestine prin care se autentifica faptul ca sunt ceea ce se spune ca sunt si nu falsuri grosolane (cum s-a intamplat de atatea ori). DORIM CA IPS SA PUNA ALATURI DE RACLA CU MOASTE SI ACESTE CERTIFICATE care dovedesc ca ceea ce se prezinta spre inchinare sunt cu adevarat ramasite sfinte ale celor in cauza sau chiar si bucati din „LEMNUL AUTENTIC” al sfintei Cruci a Domnului Iisus Hristos si nu niste facaturi ordinare. Reamintim ca in ultima perioada s-a facut o adevarata industrie cu aceste „pelerinaje” si inchinari la moaste si nu tot ce se prezinta este si autentic, autoritatile bisericesti recurgand la acest fapt, eventual, doar pentru banii adunati cu aceasta ocazie si manipularea multimii (vezi campaniile electorale).

I.G.

P.S. -  ARE CERTIFICAT BUCATA DE LEMN ADUSA LA BUZAU?

Patriarhia Romana a trambitat sus si tare inca de acum 3 sau 4 ani necesitatea realizarii unui Ghid al sfintelor Moaste din Romania, lucru ce bineinteles nu s-a infaptuit si se pare ca nu o sa fie prea curand pus in practica. Oare de ce?

Dupa multe peripetii de la descoperirea Ei de catre Elena, mama imparatului Constantin , Sfanta relicva, ascunsa in 1009, redescoperita si reasezata in Biserica Sfantului Mormant in 1099 de cruciati, a cazut in 1187 in mainile lui Salladin, pe campul de batalie de la Hattin, unde fusese adusa de episcopul Betleemului, la porunca regelui Ierusalimului, din sfanta relicva ramanand doar bucatile trimise de Sfanta Elena la Constantinopol si la Roma. In acest al doilea caz, fragmentul din Sfanta Cruce, pastrat in capela Pharos a palatului imperial de pe malul Bosforului, si celelalte relicve ale Patimilor care se aflau aici au fost achizitionate intre 1241 si 1242 de catre regele Frantei, Ludovic al IX-lea, de la imparatul latin de Constantinopol. Lemnul Sfintei Cruci a fost depus in Sainte Chapelle, in 1248, de unde a disparut in timpul Revolutiei franceze....Astazi, fragmente din lemnul Sfintei Cruci se afla la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, la Roma, Constantinopol, Veria, in Grecia, Muntele Athos, Venetia, in Franta (Saint Sernin de Toulouse; Capela „La Vraie-Croix“ din Morbihan, Bretania; Anjou), Germania (Limburg an der Lahn), Belgia (Colegiul „Sfanta Cruce“ din Liege), Spania (Santo Toribio de Liébana) precum si in alte biserici si manastiri crestine din lume. Cea mai mare bucata din Sfanta Cruce este pastrata la Manastirea Xiropotamou, din Sfantul Munte Athos. In 1992, aceasta sfanta relicva a fost adusa pentru cateva saptamani si in tara noastra. In 2004, cu prilejul praznicului Sfintei Parascheva, a fost adus la Iasi, prin grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, mitropolit la vremea aceea al Moldovei si Bucovinei, fragmentul din Crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos care se pastreaza in Manastirea Panaghia Soumela din Veria – Grecia (Pr Gheorghe Calciu Dumitreasa).

Fragmente din Sfanta Cruce in tara noastra

Fragmente din lemnul Sfintei Cruci sunt asezate spre inchinare in Manastirea Caldarusani, Manastirea Tiganesti din Ilfov, la Biserica "Sfantul Vasile cel Mare" de pe Calea Victoriei din Capitala si la Manastirea Miclauseni din Judetul Iasi.