ISJ Buzau invita scolile buzoiene in programul de promovare a talentelor. 350 000 lei oferiti tinerilor de MOL Romania
Last Updated on 23/05/2017 by Iulian Gavriluta

Mol RomaniaMOL Romania ofera 350.000 lei tinerilor sportivi si artisti prin programul de promovare a talentelor. MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Valoarea sponsorizarilor acordate in cadrul acestei editii va fi de 350.000 lei In cele 11 editii de pana acum s-au acordat peste 2.870.000 lei pentru 1.846 de tineri sportivi si artisti.

In data de 17 mai 2017, la Miercurea Ciuc – MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi si artisti cu rezultate bune din toata tara se pot inscrie in programul organizat pe baza de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei si este acordat de MOL Romania. Solicitarile pot fi depuse pana la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Inscrierile se pot face atat individual, cat si prin echipe sportive sau ansambluri artistice.

In cadrul celor 11 editii anterioare ale programului, MOL Romania a acordat 1.261 de sponsorizari in valoare de peste 2.870.000 de lei unui numar de 1.846 de sportivi si tineri artisti din toata tara, unii dintre ei obtinand finantare de mai multe ori.

„De 12 ani sustinem performanta tinerilor artisti si sportivi care reprezinta tara la festivaluri si competitii europene, mondiale si olimpice. Este un sprijin care se acorda celor cu rezultate bune si care le arata tinerilor ca munca si talentul lor sunt apreciate”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL Romania.

Beneficiarii editiilor anterioare, prezenti la evenimentul lansarii programului din acest an, au confirmat importanta acestui sprijin in conturarea carierei lor. Emil Imre, singurul medaliat cu aur aur din Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarna si detinatorul uneia dintre cele doua medalii de argint, a afirmat: „In urma obţinerii acestui sprijin am reusit sa achizitionez echipamentele si instrumentele la care inainte doar visam, dar care imi erau atat de necesare pregatirii.”

La aceasta editie, programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale.

”Inscrierea unei solicitari de finantare in acest concurs de proiecte este relativ simpla. Pe langa prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani si a obiectivelor de viitor, este importanta intocmirea exacta a bugetului pentru finantarea solicitata. Corelarea chibzuita a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajuta tinerii si in planificarea altor aspecte din viata”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Dintre beneficiarii editiei a 11-a a programului, mai multi inotatori detin recorduri nationale: Ștefan Cozma, Ana Dascal, Robert Glinta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Paturca, Andrei Rusen, Simona Savastita.

Despre program:

In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 12-a, 160.000 lei sunt destinati sportului, 120.000 lei domeniului artelor si 70.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

Solicitarile pot fi depuse pana la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.

Cererile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioana europeana la atletism si doctor in sport, iar la secţiunea arta violonistul Albert MÁRKOS, concert maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

A.D.