INALTAREA DOMNULUI – ZIUA EROILOR, sarbatoarea nationala a poporului roman marcata la Buzau cu ceremonii religioase si militare
Last Updated on 23/05/2017 by Iulian Gavriluta

Ziua EroilorPotrivit Ordinului Prefectului judetul Buzau, Carmen Ichim, se aproba organizarea manifestarilor dedicate „Zilei Inaltarii Domnului si a Eroilor Neamului”, in data de 25 mai 2017, incepand cu ora 12.00, la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor – Municipiul Buzau, de la ora 13.30 la „Bustul generalului Stefan Gusa” din localitatea Spataru si de la ora 15.00, la „Monumentul Eroilor” din localitatea Merei.

 

Se aproba Programul festivitatilor care se vor desfasura cu aceasta ocazie in Municipiul Buzau si in localitatea Spataru, conform anexei nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin. Se aproba Programul festivitatilor care se vor desfasura cu aceasta ocazie in localitatea Merei. 

Comandantul Garnizoanei Buzau va dispune masurile necesare pentru organizarea ceremoniilor militare prilejuite de aceasta sarbatoare. Serviciul afaceri europene, dezvoltare economica, strategii guverna- mentale, servicii publice deconcentrate, situatii de urgenta vor duce la indeplinire prezentul ordin, prin inregistrare si comunicare.

Alte activitati specifice:  tragerea clopotelor tuturor lacasurilor de cult din localitate, intampinarea persoanelor oficiale, deplasarea Prefectului judetului Buzau si a Comandantului Garnizoanei in fata „Drapelului de lupta” si salutul drapelului, intonarea „IMNULUI DE STAT” a Romaniei.

Programul complet al manifestarilor este cuprins in Anexele 1 si 2 la Ordinul Prefectului nr. 287/16.05.2017, publicat pe site-ul Institutiei Prefectului – Judetul Buzau ( link http://www.prefecturabuzau.ro/uploads/op22052017.pdf ).

A.D.