FOTO – PERCHEZITII la Buzau. Doua persoane arestate. Arme, munitie si trofee confiscate de politistii buzoieni de la braconierii din localitatea Parscov
Last Updated on 23/05/2017 by Iulian Gavriluta

Braconaj 1Politistii buzoieni au documentat activitatea infractionala a 5 persoane banuite de comiterea infractiunilor de „braconaj” si „nerespectarea regimului armelor si munitiilor”, au efectuat 7 perchezitii domiciliare si au ridicat peste 160 de kg carne de vanat, 12 trofee si 8 arme de vanatoare.

Doua persoane au fost retinute. Politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu sprijinul colegilor de investigatii criminale si cei din cadrul Sectiei 11 politie rurala Parscov, Politiei Oras Patarlagele si ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 7 perchezitii in localitatea Parscov, la domiciliile a 5 persoane banuite de comiterea infractiunilor de „braconaj” si „nerespectarea regimului armelor si munitiilor”.

Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca in perioada lunilor martie – mai anul curent, principalul banuit, un barbat in varsta de 53 de ani, din Parscov, ar fi capturat fara drept trei exemplare, din speciile mistret si caprior, de pe raza fondurilor de vanatoare Rusavatu si Berca.

Banuitul, detinator legal de arma de vanatoare, ar fi pus la dispozitia altor 4 persoane din aceiasi localitate, cu varste cuprinse intre 25 si 56 de ani, proprietari sau angajati ai unor ferme de animale, 8 arme de vanatoare in scopul realizarii activitatii infractionale. La randul lor, ceilalti patru banuiti ar fi participat efectiv la prinderea animalelor si totodata, ar fi facilitat actiunile prin semnalarea prezentei vanatului si prin depozitarea acestuia in spatiile a doua ferme de animale.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile banuitilor si la fermele de animale, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 8 arme de vanatoare, 164 kg carne de vanat din speciile mistret si caprior, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, un proiector cu acumulator extern, 5 laturi din sufa metalica si 12 cranii de caprior si cerb cu coarne.

De asemenea, la domiciliul unuia dintre banuiti au fost descoperite peste 3000 de tuburi de tigarete si un dispozitiv pentru producerea acestora, precum si cantitatea de 1.3 kg de tutun maruntit.

Persoanele banuite au fost conduse la sediul politiei si in urma audierilor au fost retinuti doi barbati cu varsta de 53 si respectiv 31 de ani pentru o perioada de 24 de ore, iar in urma prezentarii lor in fata magistratilor Judecatoriei Patarlagele, fata de acestia au fost dispuse masuri preventive (arest la domiciliu pentru 30 de zile si control judiciar pentru o perioada de 60 de zile).

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale.

E.S.

Braconaj 3

 

Braconaj 2