Un ramnicean se pregateste pentru alegerile locale dintr-un oras Italian (pentru Consiliul Local). Citeste aici amanunte
Last Updated on 22/05/2017 by Iulian Gavriluta

George Lucian MocancaPotrivit  unor ziare din diaspora, ramniceanul George Lucian Mocanca in varsta de 38 de ani, stabilit in Italia de mai bine de 17 ani, a inceput lupta pentru castigarea unui loc in consiliul local dintr-un orasel Italian -  Lignano Sabbiadoro.

 

Localitatea este situata in provincia Udine, in regiunea Friuli-Venezia Giulia din nordul Italiei, intre Treviso si Venezia. ”O localitate care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, datorita investitiilor, a imbunatatirii infrastructurii si mai ales a faptului ca banii publici au fost folositi cu rost”, a precizat el pentru un cotidian central. Buzoianul este casatorit si are doi copii. Este de profesie bucatar, meserie pe care o practica de cand a venit in Italia si doreste sa candideze in Consiliul Local repectiv pentru ca are de gand sa se implice in viata civica: ”Vreau sa fiu o voce pentru romanii si strainii de aici”, a spus romanul. Ceva insa uimeste: el se bazeaza mai mult pe votul itlaienilor decat pe cel al romanilor din zona. George povesteste ca desi sunt peste 200 de romani acolo, ei au mereu o doza de neincredere in ceea ce priveste aceasta initiativa. Nu este singurul roman care incearca asa ceva – la alegerile locale ce vor ave aloc in curand mai aprticipa o co-nationala,  candidata pe listele partidului lui Berlusconi. Campania electorala o va face cu ajutorul prietenilor, prin distribuire de pliante, prin intalniri directe cu oamenii sau cele organizate de lista civica cu care va candida. ”Actualul primar, care va candida din nou, e tanar, e de varsta mea, si de cand e el s-au schimbat multe lucruri in bine. Localitatea s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita investitiilor, a imbunatatirii infrastructurii si mai ales a faptului ca banii publici au fost folositi cu rost. A refacut stadionul, a reconstruit sau renovat cladiri importante: cea de ”pronto soccorso”, sediul carabinierilor, strazile, infrastructura in general. De cand e el, turismul a crescut cu 10% si asta spune tot. De anul acesta va fi introdusa si ”taxa de soggiorno”, bani ce vor fi destinati persoanelor care au probleme.”, a spus el pentru acelasi cotidian.

SURSE: ziarulromaneasca.net

gazetaromaneasca.com

I.G.