ALCOOLUL SI VITEZA FAC RAVAGII PE SOSELE! Viteza de 172 km/h depistata de politistii buzoieni la o soferita de 38 de ani si alcoolemie de 1,33 mg/l la un sofer de 54 de ani
Last Updated on 20/05/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaPotrivit comunicatului de presa al IPJ Buzau, politistii cu atributii pe linie rutiera au constatat si sanctionat 208 abateri la regimul circulatiei, in valoare de peste 71.000 lei.

87 dintre conducatorii auto au fost sanctionati de politisti pentru ca nu au respectat regimul legal de viteza, iar noua dintre soferi au predat permisul de conducere pentru urmatoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteza a fost inregistrata de aparatul radar pe DN 2 E 85 – 172 Km/h, in afara localitatii Grebanu, la volanul autoturismului fiind depistata o soferita din Rm. Sarat, de 38 de ani.

Alte 3 permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto care nu au respectat regulile privind prioritatea pietonala si auto. Tot in urma verificarilor efectuate conducatorii auto au fost sanctionati de politisti pentru ca nu au utilizat centura de siguranta (41), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (6), dar si pentru alte abateri.

De asemenea, politistii cu atributii pe linie rutiera au intocmit trei dosare penale care au vizat: ,,conducerea unui vehicul avand suspendata exercitarea acestui drept” si „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului (1,33 mg/l alcool – alcoolemie inregistrata in cazul unui barbat in varsta de 54 de ani din Rm.Sarat) si conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere.

E.S.